Kaufland vyplatí svým zaměstnancům mimořádné odměny ve výši 150 milionů korun. V září ještě navíc zvýší některé mzdy
Zaměstnanci společnosti Kaufland.
Litoměřice

ČR - Obchodní řetězec Kaufland, který na českém trhu působí již 25 let, svým zaměstnancům za jejich pracovní úsilí vyplatí v letošním prvním pololetí mimořádné odměny v celkové hodnotě 150 milionů korun. Od září pak chystá ještě navýšení mezd zaměstnanců v operativních oblastech. „Nesmírně si vážíme loajality, trvalé angažovanosti a obrovské snahy našich zaměstnanců. Jsou pro nás klíčoví a záleží nám na jejich spokojenosti a ocenění jejich vynikající práce. Mimořádnými odměnami jim chceme vyjádřit naše srdečné poděkování a uznání,“ říká generální ředitel společnosti Stefan Hoppe.

Peněžní odměnu Kaufland vyplatí všem kmenovým zaměstnancům v pracovním poměru, a to ve dvou částkách. Tu první zaměstnanci obdrží spolu se mzdou za měsíc březen, další pak za měsíc červen.

Na podzim letošního roku kromě toho vzrostou mzdy zaměstnancům v provozních oblastech. „Jsme si vědomi toho, jak obtížná je současná situace. V září proto ještě zvýšíme mzdy v provozních oblastech, např. zaměstnancům prodejen na pozici asistenta prodeje nebo pokladní vzroste od září mzda o 3 000 korun měsíčně,“ dodává Stefan Hoppe.

Zvýší se i další benefity

Od 1. března obchodní řetězec také zvýší zaměstnancům s nárokem na stravenkový paušál příspěvek zaměstnavatele ze 44 na 60 korun za jednu směnu. Úprava se bude týkat i dovolené, jejíž délka bude již od prvního dne pracovního poměru 25 dní.

Kromě výše zmíněných však Kaufland nabízí svým zaměstnancům i celou řadu dalších benefitů. Patří mezi ně například dvoudenní dovolená navíc pro každého s minimálně pětiletou příslušností k firmě, den placeného volna pro rodiče prvňáčků v první školní den, den placeného volna během vánočních svátků pro zaměstnance v provozu, nadstandardní příplatky za noční směny, karta Multisport, ocenění při pracovních jubileích, vánoční balíček, balíček pro rodiče novorozenců, tisícikorunový příspěvek na svatební kytici i při narození dítěte nebo sabbatical. Zaměstnanci mohou využívat také benefitní systém Cafeterie, jehož prostřednictvím obdrží body, za něž si mohou koupit služby či zboží od téměř 13 tisíc dodavatelů.

V průběhu loňského roku Kaufland zaměstnancům rovněž navýšil mzdy průměrně o 7 %. Během předchozích dvou let své zaměstnance Kaufland také několikrát ocenil mimořádnými odměnami v celkové výši přes 200 milionů Kč.

Kaufland v současné době v České republice zaměstnává více než 27 tisíc lidí, přičemž zhruba stovka z nich v něm působí již od prvního dne, kdy společnost před 25 lety vstoupila na zdejší trh. Kromě stabilního finančního zázemí jim poskytuje příjemné pracovní prostředí, kariérní rozvoj a široké spektrum benefitů. I díky tomu se dlouhodobě řadí mezi žádané zaměstnavatele. Za svůj přístup a mnohočetné aktivity v personální oblasti Kaufland v uplynulých letech pětkrát v řadě získal prestižní titul Top Employer, loni se navíc umístil mezi deseti vedoucími firmami v žebříčku Českých 100 nejlepších, přičemž letos se probojoval dokonce mezi pětici těch zcela nejlepších.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru