Vzdušnější a lehčí. V ústecké nemocnici zavedli možnost vybavit pacienty odlehčenou fixací Opencast
Foto: Krajská zdravotní
Litoměřice

Ústí nad Labem - Na Klinice úrazové chirurgie Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem (FZS UJEP) a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., (MNUL) lékaři nově zavedli možnost vybavit pacienty odlehčenou a hlavně provzdušněnou fixací Opencast.

„Naše první pacientka, paní Eva, mohla díky této nové fixaci pro svou třídu zorganizovat pobyt v Paříži. Fixaci si vedle pohodlnosti chválí i jako hezký módní doplněk oproti klasickým sádrovým dlahám,“ říká lékař Kliniky úrazové chirurgie FZS UJEP a MNUL MUDr. Vojtěch Kunc, Ph.D.

Nová odlehčená fixace je vhodná především po operacích horní končetiny, kdy je použita jako ochrana zavedeného osteosyntetického materiálu. Tak tomu bylo i u paní Evy, kdy lékaři MUDr. Vojtěch Kunc, Ph.D., a MUDr. Roman Mišičko řešili složitější vazivové poranění zápěstí pomocí titanových kotviček a transfixací dráty.

„Oproti zavedeným plastovým fixacím je Opencast výrazně vzdušnější a tím i mnohem komfortnější na udržování hygieny. Možnosti jejího použití vždy upřesní ošetřující lékař a poté aplikuje náš specialista na tvorbu fixací Tomáš Zimerman,“ dodává MUDr. Vojtěch Kunc, Ph.D.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru