Reprofoto video: Policie ČR
Litoměřice

Dolní Poustevna - Rumburští kriminalisté od zhruba poloviny ledna letošního roku usilovně pracovali na objasnění případu loupeže na čerpací stanici v Dolní Poustevně. V pátek 12. ledna, krátce před 19. hodinou přišel na benzínku maskovaný muž a pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadoval po obsluze vydání veškeré finanční hotovosti. Poškozená žena z obavy o svůj život a zdraví peníze vydala. Poté muž z benzínky odešel.

Po oznámení celé události se rozběhlo policejní šetření, které vedlo ke zdárnému konci. Na základě šetření rumburských kriminalistů a vyhodnocení zajištěných stop byl minulý týden podezřelý muž zadržen na Děčínsku. Vzhledem k tomu, že podezřelý z loupeže měl být ozbrojen střelnou zbraní, byla k jeho zadržení povolána Zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, která jej zadržela v místě bydliště. Při následné domovní prohlídce byla nalezena střelná zbraň, kterou muž při přepadení použil a byla také zajištěna část odcizených peněz.

"Policejní komisař zahájil trestní stíhání 57letého muže, kterého obvinil ze spáchání zločinu loupež. Zároveň byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, kterému soud vyhověl. Obviněný muž si tak nyní musí na vynesení rozsudku počkat ve vazbě. V případě uznání viny u soudu mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru