Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ SKPV), odboru závažné hospodářské trestné činnosti, v těchto dnech zahájili trestní stíhání deseti osob, které jsou obviněny z hned z několika trestných činů.

Na základě vlastních poznatků policie bylo zahájeno v loňském roce prověřování skupiny osob podezřelých z korupce týkající se dodávek zdravotnického materiálu do nemocnic. Podezřelé osoby podle zjištění detektivů měly systematicky ovlivňovat veřejné zakázky tak, aby je získaly předem vybrané firmy a za to měly požadovat a přijímat neoprávněné plnění - úplatky.

Celkem bylo zadrženo 16 podezřelých a následně 10 osob obviněno.

V rámci úkonů trestního řízení kriminalisté NCOZ provedli 37 domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor, při nichž byl zajištěn důkazní materiál. V průběhu domovních prohlídek také bylo nalezeno a zajištěno cca 7 milionů Kč v hotovosti. Na bankovních účtech došlo k zajištění dalších výnosů z trestné činnosti obviněných.

"U 5 obviněných byly podány návrhy na vzetí do vazby, kdy soud všem návrhům dnes vyhověl. Ostatní osoby jsou stíhány na svobodě. V případě pravomocného rozsudku hrozí hlavním organizátorům tresty odnětí svobody až na 16 let. Věc dozoruje pověřený žalobce Úřadu evropského veřejného žalobce (EPPO)," uvedl policejní mluvčí Jaroslav Ibehej.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru