Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - V sobotu 24. února proběhla na Litoměřicku celorepubliková dopravně bezpečnostní akce. Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Akce pak byla více zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů.

Policisté během akce zkontrolovali 34 vozidel a zjistili 15 dopravních přestupků. Na místě byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 31 000 korun.

Všech 15 přestupců mělo problém s dodržením maximální povolené rychlosti jízdy. Přestože kontroly probíhaly v rámci celého litoměřického okresu, nejvíce hříšníků bylo zjištěno tentokrát na Libochovicku.

Závažnější jednání jednoho z řidičů, který neuposlechl výzvu příslušníka PČR, se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

"Pozitivním výsledkem akce je, že u žádného z kontrolovaných nebylo zjištěno požití alkoholu nebo drogy," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru