Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj, Litoměřicko - Na sklonku měsíce března policisté veřejnost informovali o případu podvodného jednání při prodeji štěněte. Další oznámení obdobného charakteru přijali policisté z Lovosicka na sklonku uplynulého týdne. Neznámý „prodejce“ nabízel prostřednictvím internetové inzerce k prodeji psa plemene zlatý retrívr za částku 10 tisíc korun.

Po poškozeném, který projevil zájem o inzerované zvíře, požadoval nejprve zálohu 5 tisíc korun. Poté i doplatek 5 tisíc korun s následnou domluvou o převzetí psa na sjednaném místě. Na sjednaném místě se však falešný prodejce neobjevil, inzerát smazal a vypnul mobilní telefon. Poškozený pojal podezření, že se jedná o podvodné jednání a oznámil vše na policii.

Policisté již ve výše uvedené věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a po neznámém „prodejci“ pátrají.

"Policie ČR apeluje na občany, aby nereagovali na podobné inzeráty s nabídkou rádoby výhodné koupě za zvíře či jakéhokoliv zboží a rozhodně neposílali předem finanční prostředky neznámým lidem. Buďte při nákupu přes internet velice obezřetní a ověřte si na internetu spolehlivost a recenzi prodejce," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru