Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - Český hydrometeorologický ústav vydal dnes výstrahu před silným větrem.

"V pondělí (15. 4.) večer bude od západu zesilovat západní vítr, který bude zejména v noci na úterý (16. 4.) v Čechách dosahovat v nárazech místy přes 65 km/h. V úterý přes den v západní polovině Čech vítr opět zesílí a nárazy budou dosahovat místy přes 65 km/h. Vítr bude v úterý později odpoledne slábnout," upozorňují meteorologové.

Co hrozí?

Možná poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách. Nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

438109194 811823510966492 2040716912589016515 n 15ac4

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru