Zničený posed. Foto: PČR
Litoměřice

Fláje – Od konce letošního března se policisté zabývali explodovaným dřevěným posedem nedaleko vodní nádrže Fláje. Mostecký vyšetřovatel obvinil bratry cizí státní příslušnosti ve věku 21 a 22 let ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Ti po vzájemné domluvě zakoupili zábavní pyrotechniku, kterou se rozhodli patřičně vyzkoušet. V lese u vodního díla Fláje měli pyrotechniku vložit do mysliveckého posedu a iniciovat zápalku. „Po odpálení zbylo z dřevěné stavby jen torzo," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger. Tehdy se k místu sjely uniformované hlídky včetně mosteckých kriminalistů, policejního pyrotechnika i služebního psa. Všechny složky začaly na případu intenzivně pracovat a zjišťovaly, kdo a čím posed zničil.

Sourozenci se na místo dvakrát vrátili po pár dnech i se svými kamarády. Opět chtěli vyzkoušet sílu zakoupené pyrotechniky. Tu umístili do plastového sudu, který taktéž explodoval. Tyto další dva experimenty policisté šetří jako přestupkové jednání. Při posledním pokusu výbuch upoutal v širším okolí pozornost a ochránci zákona podezřelé zadrželi poblíž lesa. „V tu dobu byli muži již u vozidla a měli v plánu odjet. Cíl cesty se ale změnil a všichni se svezli do cely," podotkl mluvčí.

Mostečtí kriminalisté na případu spolupracovali i s dalšími státními institucemi, zejména pak s místní samosprávou, se zaměstnanci vodní nádrže Fláje, ale i s pracovníky Lesů České republiky. Ti všichni velkou měrou přispěli k objasnění nezákonného jednání. Policisté operativním šetřením nasbírali mnoho stop a důkazního materiálu. Podle nich není pochyb o tom, kdo posed zničil. Bratři si totiž dokonce vše natočili na mobilní telefon. Část zajištěných důkazů si převzal znalec z oboru pyrotechniky. „Bude zkoumat, o jaký typ výbušného systému se jednalo. Stíhaní způsobili zničením posedu škodu přesahující 10 tisíc korun a za to jim v případě uznání viny hrozí až roční vězení," doplnil Václav Krieger.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru