Ústí nad Labem - Oplocený prostor, těžká stavební technika, dělníci. Takový pohled se naskytne každému návštěvníkovi Labské cyklostezky na střekovském nábřeží u krajského a okresního soudu. Důvodem je zahájení I. etapy celkové rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše přes řeku Labe.

„Po úpravě terénu jsme začali s vrty nutnými pro zavedení sond do půdy v místech, kde bude pilíř provizorní lávky. Ta bude po dokončení výstavby ve tvaru písmene U. Vstup na lávku povede na střekovské straně z ulice Národního odboje. Scházet se bude podél zdi u viaduktu přezdívaného U pěti oblouků směrem k Zanádraží,“ uvedl a ukázal reportérovi e-usti.cz jeden z dělníků.

Primárním účelem výstavby provizorní lávky je převedení 30 inženýrských sítí zavěšených na mostě Dr. Edvarda Beneše. Důvodem jejího umístění po proudu jsou požadavky správců a vlastníků sítí. Během rekonstrukce benešova mostu bude motoristům sloužit pouze nedaleký Mariánský most. Již teď se v dopravních špičkách, zejména v ranních hodinách, v jeho okolí tvoří kolony aut. Motoristé mířící ze Střekova do centra Ústí nad Labem budou moci využít, pro tento účel, zřízeného odstavného parkoviště na bývalém škvárovém fotbalovém hřišti, jehož vlastníkem je od podzimu roku 2023 úřad městského obvodu Střekov.

Vlastníkem a investorem rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše je Ústecký kraj. Jednotlivé etapy nutné opravy jsou naplánovány na roky 2024 až 2026. „Celková cena rekonstrukce dle smlouvy činí 629 milionů korun. Ústecký kraj předpokládá spolufinancování stavební akce z dotace poskytnuté v rámci Integrovaného regionálního operačního programu – Výzva č. 21. výzva IROP - Silnice II. třídy na Prioritní regionální silniční síti - SC 3.1 (MRR),“ uvádí na svých stránkách Krajský úřad Ústeckého kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru