Vladimír Růžička a Jindřich Kotrla jsou novou trenérskou dvojicí Mosteckých lvů. Foto: HC Mostečtí lvi
Litoměřice

Most – Vladimír Růžička si na své trenérské štaci může udělat další zářez. Vrací se na sever Čech – tentokrát povede tým v 2. lize, tedy třetí nejvyšší soutěži, a to Mostecké lvy. Jeho asistentem bude Jindřich Kotrla.

Klub novou trenérskou dvojici představil ve středu na svých webových stránkách. „Věříme, že dlouholeté zkušenosti obou trenérů budou velkým přínosem jak pro A-tým, tak pro mosteckou mládež," uvedl klub v oznámení.

Vladimír Růžička díky nabídce Mostu získal po čtvrt roce práci. V prosinci byl odvolán po třech měsících ze střídačky bratislavského Slovanu. Jeho bilance byla 22 utkání a 13 porážek.

Loňský rok byl celkově pro dlouholetého trenéra, ale hlavně mistra světa a olympijského vítěze turbulentní. Uplatnění po odvolání z extraligového Litvínova našel na začátku sezóny v druholigovém Ústí. Jenže po dvou zápasech šel za lepším právě do bratislavského Slovanu. 

Připomeňme, že po ukončení aktivní hráčské kariéry působil Vladimír Růžička v pražské Slavii, s níž velmi brzy získal extraligový titul. Jako reprezentační trenér přivedl národní mužstvo k titulu ve Vídni v roce 2005. Zlato pod jeho vedením bral český výběr ještě v roce 2010 v Kolíně nad Rýnem.

Pak už se přes jeho kariéru převalil stín spojený s podezřením na přijímání úplatků od rodičů mládeže v pražské Slavii. Tehdy se přesunul na sever Čech, kde od roku 2015 začal působit u chomutovských Pirátů. Pod jeho vedením tým v sezóně 2017/2018 sestoupil do 1. ligy a Vladimír Růžička v Chomutově skončil. Chvíli působil jako konzultant v Kadani, na podzim zamířil zpět do extraligy, konkrétně do Hradce Králové. V létě 2021 opět jeho jméno figurovalo u Kadaně, tentokrát na pozici trenér. Prvoligový hokej byl pro něj ale málo, v listopadu kývl na nabídku svého mateřského klubu a vrátil se zpět do extraligy jako hlavní kouč HC Verva Litvínov. O necelý rok později byl z postu odvolán a převzal litvínovskou mládež. U černožlutých mladých nadějí vydržel čtyři měsíce. 

Od ledna 2023 byl bez angažmá, dokud v červenci 2023 nekývl na nabídku druholigového Ústí nad Labem. Jeho následující rotaci mezi kluby jsme již popsali výše.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru