Foto: Tomáš Straka
Litoměřice

Ústecký kraj - Ve čtvrtek 25. dubna proběhlo v tunelu Panenská na dálnici D8 taktické cvičení složek Integrovaného záchranného systému na téma dopravní nehoda s únikem nebezpečné látky.

V 9:00 havarovala dodávka převážející kontejner s kyselinou dusičnou. V autě zůstaly dvě zaklíněné osoby a z porušeného kontejneru unikala kyselina. Úkolem jednotek, zasahujících v protichemických oblecích, bylo postarat se o zraněné, dekontaminovat je i sebe v zřízeném dekontaminačním pracovišti. Odčerpat kyselinu dusičnou z porušeného barelu a vyteklou dekontaminovat a odstranit. Cvičilo 7 hasičských jednotek, Policie ČR a Zdravotnická záchranná služba. Oba tubusy tunelu byly po dobu cvičení uzavřeny a doprava byla odkloněna.

Foto: Tomáš Straka

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru