Pod záminkou vypůjčení peněz pro dceru okradl seniorku o úspory. Policisté nabádají veřejnost k opatrnosti
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Na sklonku minulého týdne se vloudil do bytu starší paní na Roudnicku neznámý pachatel. Do obydlí vnikl pod záminkou vyřízení pozdravu od příbuzných. Další lstí bylo vypůjčení peněz pro dceru.

Poté si vyžádal uvaření čaje a v nestřeženém okamžiku se zmocnil stařenčiných úspor a pod záminkou, že jde zkontrolovat své vozidlo, následně zmizel. Po jeho odchodu zjistila 84letá paní, že byla okradena. Policisté po neznámém pachateli intenzivně pátrají a zároveň nabádají veřejnost a zejména seniory k ostražitosti.

"Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu, a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů jak vás okrást. Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do svého bytu," dodává policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru