Mostecko - V říjnu roku 2014 byl zahájen projekt "Minipodniky na ZŠ", který je spolufinancován ze zdrojů EU a státního rozpočtu ČR, reg. číslo projektu je CZ.1.07/1.1.00/54.0042. V průběhu 10 měsíců dojde k podpoře podnikavosti a podnikatelských znalostí, schopností a dovedností žáků různých typů základních škol v Ústeckém a Středočeském kraji prostřednictvím založení a činnosti 22 sociálních žákovských minipodniků na 12 partnerských školách. Vytvoření "fiktivní" firmy realizují své činnosti v rámci zájmových útvarů pro žáky pod vedením lektorů a lektorek.

Již na počátku projektu byla navázána spolupráce různých typů ZŠ v oblasti výměny zkušeností a informací s realizací vzdělávacích aktivit zaměřených na rozvoj kompetencí souvisejících s podnikáním a podnikavostí žáků prostřednictvím vzájemných kontaktů mezi minipodniky a též s potenciálním odběrateli výrobků či služeb. Minipodniky prezentují též své výrobky či služby na prezentačních akcích či výstavách.

V projektu je průběžně realizováno 5 klíčových aktivit spojených se založením a provozem sociálních žákových minipodniků doprovázené vzděl. ped. pracovníků v oblasti fiktivního podnikání a zakončené obchodním veletrhem všech minipodniků.

Již v prvních měsících projektu se do něj zapojilo více než 300 žáků ZŠ včetně žáků skupinově a individuálně integrovaných. Všichni žáci mají své pracovní pozice v založených minipodnicích a pravidelně se zúčastňují projektových aktivit. V pracovním týmu je více než 45 lektorů a lektorek a také více než 30 asistentů pro žáky se specifickými potřebami.

Více informací naleznete na www.genesia.info a na webech jednotlivých partnerských škol.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru