Litoměřice - Druhý týden v únoru proběhl na Litoměřicku výcvik hasičů zaměřený na záchranu osob ze zamrzlé vodní hladiny. Při výcviku trénovali na případné prolomení ledu na vodní hladině a úkolem pro zasahující hasiče byla záchrana osob z ledové vody a jejich transport ke břehu.

"Hasiči si během výcviku vyzkoušeli několik způsobů záchrany s využitím různých postupů a technických prostředků, které mají k dispozici," uvedl Lukáš Marvan, mluvčí hasičů v Ústeckém kraji.

Cvičilo se nyní především z důvodu aktuálního vývoje počasí a reálné možnosti potřeby provedení takového zásahu.

Cvičení probíhalo na vodních plochách v blízkosti jednotlivých stanic: Litoměřice, Lovosice – zatopená pískovna v Píšťanech, Roudnice, Štětí – veslařský kanál Račice, Úštěk – jezero Chmelař v Úštěku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru