Litoměřice - Nedodržování bezpečnostních přestávek, špatný technický stav, nesprávné používání tachografu, to jsou nejčastější prohřešky řidičů nákladních aut, které odhalila dopravní akce. Jednáním tří dopravců se dále bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Mluvčí litoměřické policie Pavla Kofrová uvedla, že se litoměřičtí policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené na kontrolu autobusové a nákladní přepravy. „Dopravní policisté kontrolovali, zda řidiči vozidel hromadné přepravy osob a nákladních vozidel dodržují všechny povinnosti, které jim ukládá platná legislativa. Hlídky se zaměřily především na dodržování bezpečnostních přestávek a denní doby řízení, na převoz nebezpečných věcí v režimu ADR a technický stav vozidel," doplnila policistka.

Policisté zastavili a zkontrolovali 22 vozidel a zjistili osm případů porušení zákona. „Ve třech případech se vozidla nacházela v nevyhovujícím technickém stavu, 5 řidičů porušovalo dodržování bezpečnostních přestávek a denní doby řízení a navíc ve dvou případech nesprávně užívali tachograf. Jednáním tří dopravců se dále bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad. Dechová zkouška na alkohol nebyla pozitivní u žádného z kontrolovaných řidičů," dodala Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru