Litoměřice - Policisté zjistili, že třiadvacetiletý muž z Roudnicka, který 5. února odcizil  z garáže jednoho roudnického domu vozidlo a následně byl díky rychlé a perfektní spolupráci litoměřických a mělnických policistů při ujíždění v tomto vozidle zadržen, toho má na svědomí daleko více.

Poničený nepojízdný superb. Foto: Policie ČR

"Počátkem ledna se mu podařilo vniknout do chodby jednoho roudnického domu a odcizit klíče od osobního vozidla. Následujícího dne s vozidlem pomocí odcizených klíčů odjel. Sňal z něj registrační značky a snažil se krádeží získat jiné, což se mu podařilo. Na odcizené vozidlo umístil kradené registrační značky a užíval jej pro svou potřebu," uvedla Pavla Korfová, mluvčí litoměřických policistů.

V polovině ledna na své konto připsal krádež dalšího osobního vozidla, kterého se zmocnil násilným způsobem na odstavné ploše u domu v Roudnici nad Labem. "Vozidlo také užíval a po několika dnech odstavil u jednoho domu na Roudnicku, kde bylo posléze nalezeno," doplnila mluvčí.

Dále na konci ledna vnikl do areálu jedné výrobní společnosti na Roudnicku a pokoušel se odcizit blíže nezjištěné množství zde vyrobeného zboží, které si naložil na paletu. Přistižen zaměstnancem společnosti poté z místa utekl.

Jeho posledním kouskem byla krádež vozidla z garáže u domu v Roudnici nad Labem. "S odcizeným vozidlem ujížděl na Libochovicko, poté zamířil do okresu Mělník a zpět na Podřipsko. Vozidlo během jízdy poškodil při několika karambolech. Například v obci Rovné vyjel mimo komunikaci a poškodil telefonní rozvaděč včetně oplocení a zde rostoucích dřevin. V několika případech projížděl také polními cestami a přírodním terénem," popsala dovádění mladého muže Pavla Korfová.

Na Podřipsku byl díky rychlé a perfektní spolupráci policistů zadržen při útěku z vozidla, které učinil nepojízdným. Ukázalo se, že vozidlo řídil pod vlivem omamných a psychotropních látek, navíc s platným zákazem řízení všech motorových vozidel.

"Protiprávního jednání se dopustil, ačkoliv byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Litoměřičtí kriminalisté Roudničana obvinili z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," dodala mluvčí policistů.

Celková škoda, kterou 23letý mladík stihl od počátku tohoto roku napáchat, přesahuje 700 tisíc korun. Obviněný je stíhán vazebně a v případě soudem uznané viny mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru