V centru Litoměřic se v příštím roce zruší tři herny, zastupitelé schválili novou výhlášku
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - V centru Litoměřic skončí v příštím roce tři herny nacházející se v Lidické, Dlouhé a Dominikánské ulici. Zastupitelé města totiž schválili novou vyhlášku o hazardu platnou od začátku příštího roku, která nově zakazuje herny v celé městské památkové rezervaci.

Jmenované tři provozovny tak musí ukončit svou činnost poté, co jim skončí povolení Ministerstva vnitra, tedy na konci příštího roku. V ostatních částech města ale provoz heren regulovaný nebude. Což je rozdíl oproti dosud platné vyhlášce, která de facto ponechávala v provozu všechny současné provozovny, jež se nenacházely v blízkosti škol, ale neumožňovala vznik nových.

„Ačkoliv Ministerstvo vnitra s jejím zněním nemělo problém, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ji rozporoval. Nelíbil se mu náš pozitivní výčet míst, kde herny provozovány být mohou. Podle něj tím narušujeme hospodářskou soutěž,“ vysvětlila vedoucí kanceláře starosty a tajemníka Městského úřadu v Litoměřicích Martina Skoková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru