Lovosice - Na Ministerstvo životního prostředí odeslalo město Lovosice žádost o dotaci na likvidaci staré ekologické zátěže společnosti Wowitra. Hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka o tom informoval při osobním jednání starosta města Lovosice Milan Dian. Kraj lovosický projekt podpořil svým kladným stanoviskem.

V areálu tak zvané olejny bývalé Setuzy, který nyní patří společnosti Wowitra, jsou rizikové chemikálie a nebezpečné odpady, stovky tun nezajištěných chemikálií, které mohou ohrozit životní prostředí i zdraví lidí. Kauzu se Lovosice snaží řešit již od roku 2013. Sanace areálu si podle rozpočtu, který si nechala lovosická radnice zpracovat, může dosáhnout několika milionů korun. Lovosický městský úřad vydal nápravné opatření k zajištění a sanaci areálu. Firma Wowitra se však s provedení sanace nehlásí, proto se řešení nyní aktivně chopilo město.

Hejtman Bubeníček tento postup radnice ocenil a vyjádřil podporu sanace nebezpečné ekologické zátěže. „Kdyby vaše žádost na ministerstvu neuspěla, je možné se obrátit na kraj, aby pomohl," řekl Oldřich Bubeníček při setkání lovosickému starostovi.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru