Litoměřice – Poslední květnový víkend přichází a s ním i naše tipy na strávení volného času. Akcí je bezpočet, snažili jsme se pro vás vybrat ty nejzajímavější.

TEPLICE: Zahájení lázeňské sezóny

Sobota 30. a neděle 31. května

Dva dny zábavy, pět scén, šest desítek účinkujících a kapel, známá česká jména i domácí uskupení. Takové bude letošní zahájení lázeňské sezony v Teplicích, největší podobné akci v kraji. Přinášíme vám program zveřejněný organizátorem - Domem kultury Teplice. Najdete jej celý na tomto odkazu.


CHABAŘOVICE: Miladu otevřou projížďky na člunech, indiáni nebo psí závody

Sobota 30. a neděle 31. května

Na své si přijdou při slavnostním otevírání Jezera Milada mezi Teplicemi a Ústím u Chabařovic malí návštěvníci akce. Připraveny pro ně budou po oba dva dny projížďky na člunech nebo indiánská osada a spousty dalších atrakcí. V deset hodin dopoledne se tam bude skákat do vody, která je nádherně čistá. Jak se k Miladě dostat? Píšeme zde.


MOST: Na mosteckém náměstí se konají první farmářské trhy se soutěží jedlíků

Sobota 30. května

Mostecké 1. náměstí v sobotu 30. května ožije. Sjedou se sem farmáři z celého kraje a předvedou své výrobky. Ale nebude to jen takový obyčejný prodejní farmářský trh, ale bude to zábavné dopoledne s regionálními potravinami, ukázkami, soutěžemi a hudbou. Program najdete zde.


BÍLINA: Noc kostelů bude poprvé i v Bílině

Pátek 29. května

Akce s názvem Noc kostelů se v letošním roce účastní na 1100 kostelů a modliteben po celé ČR. Proběhne v pátek 29. května a program letos poprvé připravila i římskokatolická farnost v kostele svatého Petra a Pavla v Bílině ve spolupráci s občanským sdružením Bílina 2006. Kostel bude otevřený mezi devátou a jedenáctou večerní. Více zde.


MOST: Hipodrom bude plný dětí i koní

Sobota 30. května

Živo bude tuto sobotu 30. května na mosteckém hipodromu. Jeho brány se pro veřejnost otevřou již v 10 hodin, kdy v areálu začne Den dětí Ústeckého kraje. Na ten hodinu po poledni naváže Dostihový den Vršanské uhelné, který bude letos poprvé zahájen dostihem poníků. Závody začínají po 13. hodině. Chcete si zajít na koníky? Více jsme psali v tomto článku.


MÍSTO: U Chomutova se jedou parádní závody do vrchu

Sobota 30. května

V sobotu 30. května se jede další díl seriálu závodů do vrchu Triola Cup. Na závodníky i diváky čekají dva tisíce dvě stě metrů širokého úplně nového asfaltu, dva retardéry či přírodní ostrůvek. Kde? V Místě u Chomutova. Videopozvánku si můžete prohlédnout zde.


CÍTOLIBY: 6. Cítolibský sraz automotoveteránů

Sobota 30. května

Spolek přátel a příznivců automotoveteránů pořádá v sobotu v Cítolibech u Loun sraz. Statickou ukázku vozidel můžete obdivovat mezi osmou a dvanáctou hodinou. Ve dvanáct vyráží vozy na spanilou jízdu na zámek Stekník. Po druhé hodině je připravený doprovodný program.


MOST: Hobby vyjížďka okolo chemičky

Sobota 30. května

Cyklisté se mohou v sobotu projet po zajímavých místech v okolí Mostu. Místo a čas startu: Parkoviště před Cyklo Point Most, 13:00 hod. Tentokrát se pojede do nedalekého okolí, kdy obkroužíte jezero Most a známou litvínovskou chemičku. Ale nebojte, nebudete se vyskytovat v její bezprostřední blízkosti, ale vezmete to pěkně obloukem, po místních vyznačených cyklotrasách. Počasí slibuje krásných 20 stupňů.


MOST: Den dětí v technickém muzeu

Neděle 31. května

Své příznivce zve k návštěvě Podkrušnohorské technické muzeum v Kopistech u Mostu v neděli 31. května od 10 do 14 hodin, kdy se brány hornického skanzenu neotevřou k běžné prohlídce, ale k oslavě dětského dne. Chybět nebude střelba ze vzduchovky, přítomní si prohlédnou báňskou záchranářskou techniku včetně možnosti nechat se vyvézt na plošině do výšky, zatají dech při pohledu na truck-trialové vozy, do nichž si ti nejodvážnější budou moci nasednout, svézt se bude možné také na drezíněZájemci se mohou do PTM dopravit i speciálním vláčkem. Pro Mostečany je odjezd stanoven v 9:27 hodin z hlavního nádraží, z Chomutova vyrazí již o hodinu dříve (8:15 hodin, Jirkov: 8:25 hodin). Pro zpáteční cestu je stanoven odjezd z PTM ve 13 hodin (do Mostu) a ve 14:15 hodin (do Mostu a Chomutova).


LITVÍNOV: Litvínovský Máj ožije při dni dětí

Pondělí 1. června

V pondělí 1. června litvínovské obchodní centrum Máj ožije, bude zde probíhat oslava Dne dětí a další doprovodné akce pro děti i dospělé. Moderátorkou celé akce bude Jana Antonínová. Vstupné zdarma. Přinášíme vám podrobný program zábavného odpoledne v tomto článku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru