Ústecký kraj - Projekt s názvem „E-cesta - podpora vzdělávací nabídky pro účastníky dalšího vzdělávání v cestovním ruchu“ (CZ.1.07/3.2.06/04.0025), který se zaměřil mimo jiné na gastronomii Ústeckého kraje nebo hotelový management v době recese, má za sebou úspěšnou pracovní konferenci a také pilotní ověření.

Na pracovní konferenci ještě realizační a autorský tým za účasti odborné veřejnosti prodiskutoval jednotlivé výstupy v rámci workshopů.

Pracovní konference se za hojné účasti cílové skupiny a odborné veřejnosti uskutečnila v květnu. Byly představeny cíle a výstupy projektu. Účastníci byli informování o zdrojích financování z ESF, které jejich realizaci umožnilo.

Detailně byly představeny v projektu vytvořené obsahy, respektive již funkční e-learningové kurzy. Nad jejich obsahem proběhla intenzivní diskuse v rámci pracovních workshopů.

Diskutovaly se jednotlivé kapitoly a účastníci konference hodnotili obsahy v hodnotícím dotazníku. Na základě diskuse a hodnocení modulů jsou 3 vybrané e-kurzy doplněny dle požadavků cílové skupiny, obsah je doplněn do LMS Moodle, a kurzy se tím navýšily o další časovou dotaci.

Dle požadavků cílové skupiny jsou doplněny kurzy: ICT v cestovním ruchu, Regionální gastronomie v Ústeckém kraji, Hygiena a environmentální management v ubytovacím a stravovacím provozu.

Co bylo cílem

Hlavním cílem projektu bylo rozšířit nabídku vzdělávacích služeb založených na e-learningovém vzdělávání v oblasti cestovního ruchu v Ústeckém kraji prostřednictvím nabídky volně přístupných e-learningových kurzů ve formě tzv. e-knihovny. Kurzy byly doplněny o aplikace do mobilních zařízení (telefon, tablety).

Kurzy, které doposud nebyly v nabídce vzdělávacích institucí, byly zaměřené na 5 odborných specializovaných okruhů, souvisejících s oblastí Cestovního ruchu. Doplňovaly je pracovní sešity, CD a mobilní aplikace. Šlo o tato témata: 1) Cestovní ruch v Ústeckém kraji a destinační management, 2) Hotelový management, řízení v době recese, 3) Hygiena a evironmentální management v ubytovacím a stravovacím provozu, 4) Informační technologie v cestovním ruchu, 5) Regionální gastronomie Ústeckého kraje.

Kurzy byly budou pilotně ověřeny v průběhu workshopů v rámci pracovní konference a následně budou ověřeny u 30 osob. Do projektu byli zapojeni zástupci vzdělávacích zařízení se zkušenostmi s realizací e-learningového vzdělávání a zástupci zaměstnavatelů v cestovním ruchu. Délka projektu byla 12 měsíců.

Více na webové e-knihovně projektu www.asista.cz/ecesta.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru