Roudnice nad Labem - Nedotčenou přírodu, ale i vyspělou leteckou nebo motoristickou techniku, známé osobnosti i trochu sportu. To vše můžete zažít od pátku do neděle v našem kraji i kousek za jeho hranicemi. Přinášíme tipy na zábavu. Třeba si z nich vyberete.

Český JAS-39 Gripen. Autor: JMIC

ROUDNICE NAD LABEM: Velká letecká show

Sobota 27. až neděle 28. června

Na letišti v Roudnici nad Labem se o víkendu koná Memorial Air Show. Program začíná okolo poledního. Letecká vystoupení začínají ve 13.05 hodin. Předcházet jim bude přelet Gripenů a seskok parašutistů. Večer se koná hangárová párty. Jaké stroje můžete obdivovat? (Mi-24, L-410 seskok parašutistů, P-51 Mustang ( nebo SkyRider ), Spitfire, OV-10 Bronco, PB-Y Catalina, Jak-3, Vampire, Zero T-6, 3x Bücker, Avenger, B-25 Mitchell, 3x R-44 Robinson,akrobacie LO-100, akrobacie Extra300 Martin Šonka, akrobacie Su-31 Marek Hyka, akrobacie Swift- Přemysl Vávra, CRW para, L-29 Delfín, Vírník, Lisunov Li-2, L-159 Alca, Mi-17, akrobacie Christen Eagle II- Roman Kramařík). Letiště se nachází asi 2 km od města ve směru k dálnici D8. Od Prahy se na letiště dostanete právě po "Teplické" D8 ve směru na Teplice. U Exitu 29 ROUDNICE v době konání akce se orientujte dle vyznačených směrů na připravená parkoviště a dbejte pokynů organizátorů. Z vlakového a autobusového nádraží je zajištěna doprava z města Roudnice přímo až na letiště. Parkoviště pro návštěvníky je přímo na letištní ploše. Po vystoupení z vozu jste přímo na ploše pro diváky!! Neparkujte na parkovištích ve městě - jsou od letiště vzdálené více než 30 minut pěšky!


MOST: Obloha nad Mostem bude plná parašutistů

Pátek 26. – sobota 27. června

Nejlepší parašutisté z celé České republiky si dají dostaveníčko na letišti v Mostě. Konat se tu bude soutěž parašutistů ve skupinové akrobacii za volného pádu. A bude se rozhodně na co těšit. Sportovci s padákem na zádech předvedou velmi zajímavé kreace ve vzduchu. Na obloze nad Mostem čtyřčlenná smíšená družstva společně s kameramanem předvedou ve výšce 3 tisíc metrů s padákem na zádech své akrobatické umění.


MOST: Na Resslu se bude závodit ve sjezdu na kolech

Sobota 27. června od 8 hodin

Vrch Ressl bude hostit jedinečný sjezd horských kol - Down Hill. Registrace závodníků začíná v osm hodin, následují tréninky. Start prvního měřeného kola je naplánovaný na 14. hodinu, druhé začíná o hodinu a půl později. Kde závodníky a doprovodný program s hudbou a občerstvením najdete? V areálu letního koupaliště, kde bude zázemí.


LITVÍNOV: Autogramiáda v útulku

Sobota 27. června od 10 do 12 hodin

V litvínovském útulku pro psy se v sobotu dopoledne koná autogramiáda litvínovského extraligového hokejisty a vítěze naší nejvyšší hokejové soutěže Jakuba Petružálka. Hokejista s útulkem dlouhodobě spolupracuje a podporuje jej. Kdo by chtěl pejskům rovněž pomoci, může jim přinést třeba konzervu.


MOST: Rozloučení se školním rokem

Neděle 28. června od 10 hodin do 12 hodin

V Mostě proběhne sportovní dopoledne pro děti, těšit se můžete na skákání v pytli, chůzi na chůdách, hod na cíl, kvízy, minigolf a další. Akce se koná v Komunitním centru Liščí Vrch.


DOUPOV: Offroad safari Doupovskem - opuštěnou krajinou

Neděle 28. června od 14 hodin

Dech beroucí kaňon Ohře, kryty ŘOP, zaniklé obce, Vintířovské lapidárium, daleké výhledy. Nasajte atmosféru opuštěného Doupovska, poseďte u ohně, opečte si buřty. Část cesty je lehkým terénem, můžete vzít svá SUV nebo offroady. Co vás čeká? Nasednete do offroad dodávky a projedeme se kaňonem Ohře. Pokocháte se dalekými výhledy od Klínovce po Říp. Navštívíte Vintířovské lapidárium věnované zaniklým obcím Doupova. Do jedné z těchto obcí se podíváte a poslechnete si její příběh. S sebou obutí a oblečení na ven, pití, svačinu - buřty, fotoaparát. Cena: 790 Kč za dospělého, děti do 15 let v doprovodu dospělého za 390 Kč. V ceně je doprava offroadem a služby průvodce. Pro majitele vlastních vozů se cena nemění. Jak se přidat? Napište na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo volejte na 605 231 697.


VYSOKÁ PEC: Jede se Pec Cup 2015

Sobota 27. června od 8.30 hodin

Veřejný závod na kolech se koná v sobotu ve Vysoké Peci na Chomutovsku. Čeká vás výjezd do kopce 8,6 km s převýšením 560 m. Prezentace od 8.30 hodin, start v deset hodin dopoledne. On-line přihlášky na stránkách www.skiclub-krusnoborci.cz. Sportovce hledejte na tamním koupališti.


BOLEBOŘ: Jede se další díl závodů do vrchu Triola Cup

Sobota 27. června od 9 hodin

Už jste se zúčastnili některého ze závodů do vrchu podniku Triola Cup? Tuto sobotu máte znovu příležitost zažít den plný adrenalinu a motorsportu a přesvědčit se, jestli ostřílení jezdci i tentokrát zvládnou své nadupané stroje na trati Boleboř – Svahová o délce 2,5 km, se 14 zatáčkami a 172 m převýšením. Tréninkové jízdy začínají po deváté hodiny, první ostré jízdy přijdou na řadu okolo poledne. Jede se na tři ostré starty, počítá se čas dvou nejlepších.


CHOMUTOV: Trampský den

Sobota 27. až neděle 28. června

Sedmá akce Rodinného zápolení 2015 se koná ze soboty na neděli v Chomutově. Účastníky čeká spaní pod stanem v letňáku. Časový harmonogram:   registrace a stavění stanů 16.00–17.00 hodin, promítání filmu od 21.45 hodin, noční stezka odvahy od 23.00 hodin, výdej známek a snídaně neděle 8.00–10.00 hodin.


JIRKOV: Pohádkové podzemí

Sobota 27. června od 13 do 17.30 hodin

V městských sklepech v Jirkově se můžete v sobotu těšit na pohádkové postavy. Platí se plné vstupné 60 korun. Rezervace na tel. 474 654 265. Akci pořádá město Jirkov.


BLŠANY U LOUN: 1. rockový festival Blšany

Pátek 26. až sobota 27. června

V Blšanech u Loun (neplést s fotbalovými Blšany u Podbořan J ) se koná malý rockový festival. V pátek vystupuje kapela No to snad neni možný, v sobotu hrají Unrated, Winday, No Brakes, Dobrý pocit, Coffeebreak, Four Brains, Louty, Imodium, Totální nasazení, Punk´s Pirates. Vstupné: 140,- Kč (předprodej), 180, -Kč (na místě).


RTYNĚ NAD BÍLINOU: 15. ročník Rtyňských slavností

Sobota 27. června od 12 do 23. hodin

Patnáctý ročník Rtyňských slavností se koná v sobotu na tamním fotbalovém hřišti od poledních hodin do večera. Vstupné se neplatí a těšit se můžete na New Age of Smokie, revivaly Abby, Kabátů či Queenie, vystoupí také Věra Martinová s kapelou. Nebudou chybět obligátní atrakce pro děti či historický šerm.


TEPLICE: Mimoni v Olympii

Sobota 27. června od 14 hodin

Na poslední červnovou sobotu 27. 6. připravuje obchodní centrum Olympia Teplice další program pro celou rodinu, tentokrát přijedou Mimoni, postavičky původně z animované komedie Já, Padouch, které už mají svůj vlastní film. Maskot Mimoně a mnoho zábavy pro děti! Dárky a soutěže o vstupenky do kina na film Mimoni, který bude mít právě v na konci června svoji premiéru! Program začíná ve 14 hodin, neplatí se na něj žádné vstupné.


DRÁŽĎANY: Slavnosti labských břehů

Pátek 26. až neděle 28. června

O posledním červnovém víkendu se krajina mezi obcemi Loschwitz a Pillnitz promění v jeden rozsáhlý slavnostní areál. Pětadvacátý ročník slavností Elbhangfest se bude konat na několika místech podél labských strání. Areál v délce přibližně 7 km se rozprostírá po labských březích i přilehlých svazích, zahrnuje i návsi, parky a vily a poskytne zázemí dvěma stovkám akcí. Slavnostní míle se táhne od mostu Blaues Wunder až po zámecký park v Pillnitz. Jak se tam dostat? Zz drážďanské čtvrti Loschwitz až do Pillnitz (přes Wachwitz, Niederpoyritz, Hosterwitz). Vstupné se platí na místě, třídenní náramek přijde na 14 eur. Děti do 13 let mají vstup zdarma. Více na tomto odkazu na drazdany.info.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru