Malé Žernoseky, Ústecký kraj - Při koupání na letním táboře v kempu Jordán v úterý zasáhl devětadvacet lidí elektrický proud. Šlo především o děti, které vylézaly z bazénu. Záchranáři je museli rozvést do okolních nemocnic na vyšetření.

Ilustrační foto.
Petr Bureš, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, uvedl, že záchranáři ošetřili dvacet šest dětí a tři dospělé. „Podle prvního vyšetření naštěstí nedošlo k vážnému zdravotnímu postižení těchto osob. Děti i dospělí byli převezeni do okolních nemocnic," doplnil Petr Bureš.

Třináct malých pacientů musel vyšetřit zdravotní personál Dětské kliniky v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. „Pacienty jsme ambulantně pouze vyšetřili. Nikoho jsme nemuseli ošetřit, lékaři neshledali u žádného z přijatých pacientů známky narušení zdraví. Děti byly po vyšetření okamžitě propuštěny," řekl lékař Jaroslav Škvor, přednosta Dětské kliniky Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Pět pacientů vyšetřili zdravotníci Dětského oddělení Nemocnice Teplice. „Jednalo se pouze o ambulantní vyšetření. Personál neshledal známky narušení zdraví," doplnil Jaroslav Procházka, primář Dětského oddělení Krajské zdravotní, Nemocnice Teplice.

Mluvčí litoměřické policie Pavla Kofrová k šetření události uvedla, že vyšetřovatelé zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. „Míra zavinění jednotlivých osob je předmětem dalšího šetření. Dále budou zpracovávány znalecké posudky, jejichž vyhodnocení je otázkou několika týdnů," doplnila policistka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru