Brná – Každé léto na řece Labi nad Masarykovým zdymadlem přibývá rekreačních lodí, člunů nebo vodních skútrů. Ani letošní rok není výjimkou. Hlídka poříční policie se pravidelně v rámci běžného výkonu služby zaměřuje na vůdce malých i velkých plavidel.

Policisté z poříčního oddělení pravidelně vyráží dohlížet na provoz na řece Labi. Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Jana Slámová, mluvčí krajské policie, pod které poříční oddělení spadá, uvedla, že od začátku letních prázdnin na řece Labi policisté zkontrolovali čtrnáct rekreačních plavidel. „Nejčastějšími přestupky jsou chybějící doklady vůdců malých plavidel, kdy ho kormidelník nemá u sebe, nebo ho vůbec nevlastní. Dalším častým přestupkem jsou neevidovaná plavidla, tzn. řádně zaevidována plavební správou," řekla policistka.

Za letošní rok policisté z poříčního oddělení zkontrolovali celkem padesát osm plavidel. Vůdci se dopustili přestupku ve čtrnácti případech.

Policisté z poříčního oddělení pravidelně vyráží dohlížet na provoz na řece Labi. Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru