Ústecký kraj - První zářijový víkend bude opět bohatý na kulturní, sportovní a společenské akce. Přinášíme vám přehled těch nejzajímavějších z našeho kraje.

Loňská Dočesná v Žatci. Foto: Městské divadlo Žatec

LOUNSKO: ŽATEC – Dočesná 2015

Pátek 4. září od 18 hodin a sobota 5. září od 10.30

Pořadatelem Dočesné je tradičně Městské divadlo Žatec a ani na bezplatném vstupu se letos nebude nic měnit. Diváci se mohou opět těšit na bohatý kulturní program i ochutnávku od více jak 45 pivovarů z celé naší republiky i ze zahraničí. Na čtyřech podiích vystoupí STROMBOLI, ANNA K s kapelou, JAKUB SMOLÍK s kapelou, DYMYTRY, ARAKAIN, YOYO BAND, VILÉM ČOK a BYBAS , HORKÝŽE SLÍŽE, HLAHOL, TRABAND, MICHAL PROKOP A FRAMUS 5, EDDIE STOILOW, MIKE TERRANA, ELIS, FEŠÁCI, ZAKÁZANÝ OVOCE, PIPES AND PINTS, TAM TAM ORCHESTRA, ŽATEČANKA a mnoho dalších.  Kompletní program a další potřebné informace jsme přinesli v tomto článku.


MOST: Kostel Nanebevzetí Panny Marie – Mostecké slavnosti

Sobota 5. září od 11 hodin

Další ročník mostecké městské slavnosti, která se koná v areálu u kostela Nanebevzetí panny Marie v Mostě. Slavnost bude neoficiálně zahájena startem modro-bílého průvodu z 1. náměstí v 11 hodin, proto přijďte oblečeni v barvách modré a bílé. U kostela návštěvníky čeká bohatý kulturní program na dvou scénách, na hlavní scéně začíná program od 12 hodin koncertem skupiny Jelen, poté následují Hamleti, Všichni Svatí, No Brakes, Lenny, Support Lesbiens a na závěr Mandrage, na vedlejší scéně startuje program také ve 12 hodin koncertem Doubravanka, pokračují Rangers, Plechovanka, Yvonne Přenosilová, Mostečanka a na závěr zazpívá Naďa Urbánková s Bakomarou.


MOST: Kostel Nanebevzetí Panny Marie – Varhanní koncert

Pátek 4. září od 18 hodin

Slavnostní koncert k 40. výročí přesunutí kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě se koná v pátek 4. 9. 2015 od 18.00 hodin v kostele, vstup volný. Koncert pořádá Národní památkový ústav a statutární město Most. Těšit se můžete na zpěvačku Martinu Bauerovou, Michal Hanzal rozezní varhany a František Bílek zase trubku.


MOST: Zámek Jezeří – Hudební léto – Ex Libris Hyacintha Lobkovice

Sobota 5. září v 17 hodin

Poslední z koncertů Hudebního léta na zámku Jezeří, na téma vídeňský kongres - spousta panovníků, diplomatů, umělců, špiónů, lásky a intriky. Vše na originálních nástrojích v duchu autentické interpretace. Rezervace na tel. 724 326 031 nebo přímo na místě. Více na: www.hudebniletovjezeri.cz


MOST: Matylda - MISTROVSTVÍ ČR V IN-LINE MARATONU MOST

Sobota 5. září od 16.30 hodin a neděle 6. září od 9 hodin

Sportovně rekreační areál Matylda v Mostě bude po roce opět hostit závod v In-line maratonu, tentokrát jako oficiální mistrovství ČR. Na programu jsou dětské a hobby závody a jako vrchol dne je připraven maraton. Závody jsou určeny pro všechny věkové kategorie, širokou veřejnost i pro držitele licence ČSKB. V předvečer závodů proběhne večerní jízda a autogramiáda s devítinásobnou olympijskou medailistkou v rychlobruslení Claudií Pechstein z Německa, která vás tímto do Mostu srdečně zve. V sobotu je od 16:30 zahájení registrace na nedělní závody a v 17 hodin večerní jízda a autogramiáda C. Pechstein, v neděli 9:00 zahájení registrace, v 10:00 dětské závody (100 m odrážedla, 500 m, 1 000 m, 3 000 m), Open/Hobby, ve 12:0O vyhlášení výsledků (dětské závody), 13:00 Mosteckej tucet (12 km, 3 kola), Open/Hobby, 14:00 vyhlášení výsledků (Mosteckej tucet), 15:00 Open Vršanská uhelná maraton – MČR (42,195 km, 10,5 kola) 17:00 vyhlášení výsledků. Závody Open jsou určeny pro širokou veřejnost včetně držitelů licence vydané ČSKB, závody Hobby pouze pro neregistrované závodníky. Závody kategorie Hobby startují 2 minuty po startu závodu Open. Účastníci závodu obdrží diplom s výsledným časem a pořadím.


MOST: Hipodrom Most – Parkury

Sobota 5. září a nedle 6. září od 9 hodin

Jezdecká společnost HIPODROM MOST o. s. srdečně zve všechny příznivce parkurového skákání na Zářijové parkurové závodKategorie B, v parkurovém areálu mosteckého dostihového závodiště. Novinkou a zajímavým zpestřením závodů je soutěž č. 2: Štafetové skákání dvojic. Tato soutěž probíhá podle obecných pravidel soutěží do prvé chyby se stanoveným počtem překážek s tím rozdílem, že každý člen štafety, který udělá chybu, musí být vystřídán a to až do překonání všech určených překážek parkuru. Nejobtížnější soutěží v sobotu bude skoková soutěž stupně S**, předpokládaný začátek této soutěže je kolem 17:00 hod. V neděli proběhne finále celoročního seriálu SaS Cup 2015, soutěží se o finanční ceny v celkové hodnotě 40.000 Kč. Občerstvení je zajištěno. Vstupné se neplatí!


MOSTECKO: KOROZLUKY – zámek - VÝROČNÍ KONCERT PETR KALANDRA MEMORY BAND

Pátek 4. září od 17 hodin

Zpráva o předčasném úmrtí Petra Kalandry zasáhla v roce 1995 širokou hudební veřejnost. Odešla osobnost, která v dobách komunismu přinášela českému posluchači americký folkrock, blues ale i skvělou náladu. Skupina Petr Kalandra Memory Band vznikla v roce 2005 jako pocta Petrovi Kalandrovi. Koncerty jsou nabité hitovkami ale i méně známými skladbami z repertoáru Petra Kalandry, Marsyas nebo ASPM. Večer ve společnosti skupiny Petr Kalandra Memory Band Vás přenese o několik let zpět, kdy všichni chtěli táhnout za zakázaný provaz, ale jiným směrem než jim bylo určováno. Večer plný pohody a skvělých písní, které Vám připomenou, že blues má 12 taktů. Koncert na zámku Korozluky je připraven nejen k příležitosti 10 let skupiny Petr Kalandra Memory Band a 20 letům od úmrtí Petra Kalandry, ale také k 20. výročí znovu oživení zámku Korozluky a 15 letům skupiny Zdarr.


MOSTECKO: RUDOLICE V HORÁCH – Křest cyklotrasy a trasy pro Nordic walking

Neděle 6. září v 11 hodin

Město Litvínov a Intus vás zvou na křest nové cyklotrasy a trasy pro Nordic walking, který se uskuteční v Rudolicích v Horách u Horského hotelu Lesná, v neděli v 11 hodin. Do místa se můžete nechat dopravit cyklobusem, který odjíždí z litvínovského nádraží v 10 hodin, sraz je již v 9.30, jízdenku zakoupíte v Intusu neb v zámku Valdštejnů, zpět odjíždí 16 hodin. Nové trasy můžete také vyzkoušet, zvolit můžete trasu o délce 35 km nebo 12,5 kilometru. Na místě využijte možnosti výuky nordic walkingu odborným instruktorem a možnosti zapůjčení holí, ty je ale nutné zarezervovat předem, v Intusu.


CHOMUTOV: Wake Park Chomutov – Wike arena Chomutov 2015

Sobota 5. až pondělí 7. září

Pro milovníky adrenalinu, vodních sportů a hudby se uskuteční tento víkend v chomutovském Wike Parku u Kamencového jezera Wike arena. Jde o kombinaci hudebního festivalu s posledním závodem čtyřdílného seriálu Mistrovství České republiky ve wakeboardingu a wakeskatingu. Nejlepší jezdci z Čech a Moravy v urputném souboji na vodě doplněni o kvalitní hudební produkci – to je Wake Arena. Line up je sestaven z legend české scény. Uvidíte na Vladimira 518, Bifiduse Aktifa, nebo zakladatele legendárního uskupení T2B Pixieho. V hudební produkci uslyšíte masivní Funktion One zvuk za doprovdu fenomenální světělné show, zahrají Dj Hlava, Low Tact, Ollie Torr, Woostep, S-BisH (Fr), MagNet, Furious Freaks, NoCure, Tezet, Tesy, Novinski. Vstupné zdarma. Ubytování je k dispozici v přilehlém campu u Kamencového jezera. V průběhu celé akce je možné vyzkoušet si jízdu na wakeboardu v doprovodu instruktora za zvýhodněné ceny.


CHOMUTOV: ČERVENÝ HRÁDEK – 20. ročník Mistrovství ve svíčkové

Sobota 5. září od 14 hodin

Červený Hrádek - O nadcházejícím víkendu si budou moci všichni, kteří se domnívají, že vaří tu nejlepší svíčkovou na světe, změřit své síly. V sobotu 5. září 2015 totiž proběhne na zámku Červený Hrádek u Jirkova na Chomutovsku již 20. ročník soutěže Mistrovstvím ve svíčkové. Své umění předvedou jak amatérští kuchaři, tak i profesionálové, neboť se obvykle tvrdí, že tu nejlepší svíčkovou vaří babička. Odborná porota letos bude plná známých tváří, zasedne v ní například herec Pavel Nový, zpěvák Marián Vojtko, herec Jan Antonín Duchoslav, zpěvačka Michaela Nosková a další. Nestor soutěže a dlouholetý předseda poroty Petr Novotný se ze zdravotních důvodů zúčastnit nemůže. Celou soutěž bude moderovat herec Martin Zounar, který se do soutěže Mistrovství ve svíčkové na Červený Hrádek po několika letech vrací ve stejné roli. Hlavní soutěž probíhá tak, že soutěžící, který si vylosuje své startovní číslo, předloží anonymně odborné porotě svou soutěžní porci. Ta se skládá ze vzorku omáčky a masa, knedlík je přiložen mimo soutěž a nehodnotí se. Pro návštěvníky Mistrovství ve svíčkové je samozřejmě připraven v areálu zámku doprovodný program. Pravidla a podrobnosti na svickova.webnode.cz.


CHOMUTOV: Kamencové jezero – Chomutovský pohár dračích lodí

Sobota 5. září od 10 hodin

Závod dračích lodí v krásném prostředí Kamencového jezera. Síly změří posádky Grand Prix, fun a školní posádky. Více na w ww.dragonboat.cz.


TEPLICE: OC Galerie Teplice - Hurá do školy, zábavně, s dárky, v teplické Galerii

Pátek 4. září od 15 hodin

Zábavný program pro školní děti chystá na pátek 4. září obchodní centrum Galerie Teplice. Na děti čeká dvouhodinová zábava, Albertík a jeho kamarádi Mimoň, Elmo, Tygřík, muzikant Oslík a učitelka Madlénka. Ti si budou s dětmi hrát, předvedou jim různé zábavné scénky a společně si také zazpívají. Překvapením bude i nová hudební skupina a soutěže o ceny. To ale není všechno, děti dostanou také spoustu dárků. Nejvíce si jich odnesou děti, které se dostaví i se školní taškou, obdarováni budou také děti, které usednou do školní lavice. V obchodním centru bude totiž připravena školní třída s osmnácti lavicemi. Všichni žáci třídy Galerie Teplice odejdou s taškou plnou překvapení. Akce je připravena pro všechny školní děti, které se u nás dobře pobaví a všechny si odnesou malou pozornost. Nejvíce budou obdarovány děti se školní taškou a děti, které usednou do lavice, ale pozor, přednost k zasednutí do lavice budou mít děti, které jejich rodiče 30 minut před začátkem akce zaregistrují u organizátora. Lavic bude postaveno 18, do každé se posadí dvě děti a ty se po hodině vystřídají s dalšími 36 dětmi. Takže dobrou náladu a školní aktovku s sebou! Akce začíná v pátek 4. září v 15 hodin v prostorách obchodního centra a na své si přijdou i rodiče. Registrace dětí, které mají zájem usednout v lavici, bude probíhat ve 14.30.


TEPLICKO: Bílina - Jezerní běh

Sobota 5. září od 11 hodin

Počtvrté a podle organizátorů této akce zřejmě i naposledy využijte příležitost prožít na vlastní kůži industriální a postindustirální krajinu severních Čech. Společně vyběhněte (a vykročení) na výsypky a následně oslavte všechny proběhlé ročníky i zdejší krajinu jako celku v atmosférické afterparty v budově nádraží Duchcov. Všechny naše jezerní aktivity pak symbolicky zakončíme v neděli, šestého září, odjezdem prvního ranního vlaku na Prahu. Strat je na plácku mezi ZŠ Za Chlumem a Kulturním domem Fontána v Bílině, ze sídliště Za Chlumem se běží přes Radovesickou výsypku kolem elektrárny Ledvice do Duchcova. Délka tratě je 22,5 kilometru. Doprovodný program: pohybové workshopy, hudební a umělecké performance, koncerty a divadelní představení – na trase běhu a hlavně v průběhu afterparty v budově nádraží Duchcov. Afterparty: Od 17.00 na nádraží Duchcov, potrvá do odjezdu prvního ranního spoje na Prahu (4.03). Startovné: 150 Kč, vstupné na afterparty: 100 Kč (pro účastníky běhu, pochodu a workshopů ZDARMA).


TEPLICKO: BÍLINA – Den horníků

Sobota 5. září od 10 hodin

Městské oslavy se vrací zpět do centra města a program bude probíhat na Mírovém náměstí. Letošní program městských oslav je pestrý a každý by si měl v něm najít to své. Pro děti i dospělé připravuje KC Kaskáda, Historický spolek Bíliny i Obec baráčníků a další partneři pestrý program soutěží a her, koncerty, divadelní představení, výstavu spojenou s hornictvím a geologií okolí města. Bude připravena například autogramiáda knihy „Historie a budoucnost hornictví na Bílinsku a Duchcovsku" pana Zdeňka Dvořáka, geologa Severočeských dolů. Budeme moc rádi, když se lidé zapojí již do slavnostního průvodu v čele s hornickou kapelou a císařem Kamínkem, který bude vycházet od pivovaru v sobotu 5. září v 9.45 hodin nebo začnou svůj den již v 9.00 hodin na mši za Svatou Barboru v kostele na Mírovém náměstí. Na všechny se budeme těšit na Mírovém náměstí od 10 hodin, kdy budou městské slavnosti Dne horníků oficiálně zahájeny.


ÚSTÍ NAD LABEM: Den s Ústeckým krajem

Pátek 4. září od 12 hodin

V pátek 4. září v pravé poledne odstartuje v centru Ústí nad Labem Den s Ústeckým krajem. Na návštěvníky Mírového náměstí a prostor před krajským úřadem čeká bohatý kulturní program v podání hned několika uměleckých souborů z celého kraje. Dorazí i litvínovští hokejisté s mistrovským pohárem, ústečtí basketbalisté, fotbalisté FK Teplice nebo mostecké házenkářky Černí andělé. Celé odpoledne budou akci moderovat Vladimír Hron, Petr Beran a Ondřej Vodný. Tady vám nabízíme přehledně celý program dne. Po celé odpoledne potkáte v centru města stánky příspěvkových organizací Ústeckého kraje. Těšit se můžete i na ochutnávky regionálních potravin od mostecké okresní agrární komory. V atriu ústeckého magistrátu si pak na své přijdou hlavně děti, čeká je tady Atletika pro děti, která se koná za finanční podpory společnosti Net4Gas. Program celého dne najdete na www.kr-ustecky.cz.


ÚSTECKO: CHLUMEC – Husitská bitva na Chlumci, rekonstrukce Bitvy na Běhání

Sobota 5. září od 10 hodin

Skupina historického šermu HONESTA a pořádající město Chlumec Vás srdečně zvou na první ročník Husitské bitvy v Chlumci - rekonstrukce Bitvy na Běhání, v sobotu od 10 hodin, bitva od 16 hodin. Připravena jsou šermířská a taneční vystoupení, ukázky středověkých palných zbraní, dobová hudba, komentované prohlídky vojenským ležením, projížďky na koních, střelnice s dětským "bojovým" koutkem. Občerstvení zajištěno. Vstupné ZDARMA!!


LITOMĚŘICE, LOVOSICE: Cyklobus Litoměřice - S kolem do Českého středohoří

Sobota 6. září od 8 hodin

Poslední víkend, kdy pojede cyklobus z Litoměřic a Lovosic do Českého středohoří. Více na www.stredohori-podripsko.cz.


LITOMĚŘICKO: TŘEBÍVLICE - Zámecké vinařství Třebívlice otevírá brány

Sobota 5. září a neděle 6. září od 10 hodin

Místní obnovené vinařství otevírá již tento víkend brány a nabízí prohlídky pro veřejnost o sobotách a nedělích. Poznáte proces výroby od příjmu hroznů až po lahvování. Každý z návštěvníků se tak stane na chvíli vinařem, a to v nejmodernějším vinařství ČR. Kromě toho pozná i tajemství příběhu o poslední lásce Johanna Wolfganga Goetheho, jíž jsme vinařství zasvětili. Vinařství bude o víkendech otevřeno od 10 do 22 hodin, přičemž prohlídky budou začínat od 11, 13, 15 a 17 hodin. Pro větší skupiny lze uspořádat exkurzi i mimo tento harmonogram. Návštěvníci ochutnají kromě vína rovněž to nejlepší od farmářů z Českého středohoří.


DĚČÍN: Centrum Pivovar Děčín – koncert Martin Harich

Sobota 5. září od 15 hodin

Hvězda Československé Superstar – zpěvák a moderátor Martin Harich koncertuje v Centru Pivovar Děčín. Martin Harich s kapelou rozjede sobotní odpoledne v duchu mota „Z nudy ven", a spolu s DDM Děčín a ZUŠ Děčín vás čekají taneční a pěvecká vystoupení mladých talentů z Děčína a okolí, sportovní exhibice Karate klubu Steklý, BK Děčín nebo HC Děčín, Box klubu a dalších.


DĚČÍNSKO: JETŘICHOVICE – Cesta z města – hudební festival

Sobota 5. září od 13 hodin

Hudební festival "Cesta z města 2015" Vás zve 5. září do areálu autocampu Mosquito ve Vysoké Lípě, cca 3 km od Jetřichovic, kde v rámci programu vystoupí kapely Neřež, The Plastic People of the Universe, Prague Conspiracy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru