Litoměřice - Nárůst dopravy se dá očekávat v Litoměřicích kvůli podzimní výstavě Zahrada Čech. Kvůli uzavřenému Tyršovu mostu na jedné z hlavních litoměřických komunikací mohou vznikat kolony na objízdných trasách. Zahrada Čech se koná od 11. do 19. září.

Zavřený most v Litoměřicích. Foto: Oldřich Hájek

Podle vedoucího Dopravního inspektorátu Litoměřice Jaromíra Galii se jedná zejména o silnici II/247, která přivádí dopravu do města od Lovosic, tedy od sjezdu z dálnice D8, přes nový most. "Zde se tvoří kolony již v dopravních špičkách všedních dní a vzhledem k předpokládanému nárůstu dopravy spojeného s výstavou, to pravděpodobně bude ještě horší. S nárůstem dopravy je samozřejmě spojena i daleko větší možnost vzniku dopravních nehod, které ještě více mohou situaci zhoršit," uvádí Jaromír Galia. 

Z tohoto důvodu dopravní policie v Litoměřicích nabádá návštěvníky výstavy, aby jeli do Litoměřic s dostatečným časovým předstihem, jedoucí od Prahy po dálnici D8, aby upřednostnili sjezd na Roudnici nad Labem a po sil. II/261 se dostali k výstavišti po druhé straně Labe, případně ty od Ústí nad Labem, aby využili již tak používanou silnici třetí třídy ze Sebuzína přes Tlučeň na Litoměřice.

"Dopravní policisté budou připraveni řešit případné dopravní problémy, ale nemohou být všude a kolony vozidel, které nemají možnost pokračovat dále, stejně neovlivní," poznamenal policista.

Kde zaparkovat?

"Návštěvníci by měli upřednostňovat placená parkoviště, na kterých v uplynulých letech nebyly zaznamenány žádné krádeže vloupáním do automobilů. Naproti tomu není tato bezpečnost zaručena na parkovišti u blízkého nákupního centra nebo na parkovacích plochách na sídlištích v blízkosti výstaviště," upozornila Pavla Kofrová, mluvčí litoměřické policie.

Právě v těchto místech došlo k několika krádežím věcí z aut návštěvníků. "U zaparkovaného vozidla zkontrolujte důkladné uzavření všech oken a dveří, nenechávejte uvnitř žádné cennosti, které mohou zlákat případného zloděje ke krádeži. V areálu výstaviště si pak dávejte pozor na svoje osobní věci, neboť kapsáři vyhledávají právě místa s větší koncentrací lidí, fronty a tlačenice k získání své kořisti," dodala Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru