Ústí nad Labem - Již deset let přijímá heliport na střeše budovy B Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem pacienty, přepravené leteckou záchrannou službou na akutní příjem nemocnice, neboli Emergency. Pacientům se tak dostává akutní péče v nejrychlejším možném čase.

Heliport ústecké Masarykovy nemocnice přijme ročně desítky pacientů přepravených leteckými záchranáři. Zdroj: www.kzcr.eu

Střešní heliport je s Emergency propojen výtahem, kterým je po přistání vrtulníku pacient doslova během chvíle dopraven přímo na oddělení k okamžitému zákroku lékařů akutního příjmu, ale i dalších specialistů, přizvaných podle aktuálních potřeb stavu a poranění pacienta. Heliport začala letecká záchranná služba spolu s Masarykovou nemocnicí využívat v roce 2005, dva roky od otevření nového nemocničního areálu dostavěného na Bukově. Neopomenutelnou podmínkou bylo doplnění všech statických zkoušek pro bezpečné přistávání vrtulníků.

Lékařka Jana Bednářová, primářka Emergency, pod které heliport spadá, uvedla, že letečtí záchranáři transportují do ústecké Masarykovy nemocnice pacienty zejména do traumacentra nebo cerebrovaskulárního centra. „Počet přepravených pacientů leteckou záchrannou službou do Masarykovy nemocnice rok od roku roste. V roce 2005 využili letečtí záchranáři našeho heliportu při 85 transportech. V roce 2014 to bylo již 295 transportů. V první polovině letošního roku přistál záchranářský vrtulník na heliportu již ve 189 případech," dodala Jana Bednářová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru