Podzemní kontejnery se v Litoměřicích osvědčily. Přibudou proto další
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Další podzemní kontejnery usadí technika v ulici Marie Majerové nedaleko supermarketu Penny. Vedle stanoviště komunálního odpadu v ulicích Dlouhá, České Armády a U Stadionu to tak budou již čtvrté kontejnery tohoto typu v Litoměřicích. Do konce roku pravděpodobně přibudou ještě dvě stání.

„Podzemní kontejnery na papír, sklo a plast u Penny usadí technika do poloviny listopadu. Další vytipovaná místa jsou v blízkosti Kulturního a konferenčního centra a v ulici Družstevní,“ upřesnil vedoucí odboru životního prostředí Pavel Gryndler.

První podzemní kontejnerové stání vzniklo na Dlouhé ulici. Městu se osvědčilo. „Nehyzdí okolí, obzvláště v letních měsících se z něj neline zápach a prostranství je upravené,“ uvedl Pavel Gryndler. S budováním podzemních kontejnerů počítá odbor životního prostředí i v příštích letech.

Jejich umístění přitom záleží vždy na několika faktorech, podle kterých se o umístění rozhoduje. „Vybíráme podle dostupnosti pro svozovou techniku, podle spádovosti a donosné vzdálenosti pro občany. Rozhoduje však také umístění inženýrských sítí a samozřejmě vyjádření dotčených orgánů,“ vysvětlil Pavel Gryndler. Investice do výstavby podzemního stanoviště komunálního odpadu se pohybuje okolo 700 tisíc korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru