Policisté v uplynulých dnech řešili několik nehod, při kterých došlo ke střetu se zvěří
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - 20. září v časných ranních hodinách vběhla řidiči jedoucímu směrem od Milešova na Velemín před auto laň. Se zvířetem se střetl při průjezdu levotočivou zatáčkou, když mu laň náhle vběhla do jízdní dráhy z levé strany.

Pro krátkou vzdálenost již nešlo střetu zabránit. Ke zranění naštěstí nedošlo, zvíře ale srážku nepřežilo. Dechová zkouška u řidiče byla negativní a škoda je vyčíslena na 20 tisíc korun.

K další nehodě došlo 26. září před sedmou hodinou raní za obcí Račice ve směru na Předonín. Řidiči jedoucímu ve vozidle značky Toyota vběhlo nečekaně do jízdní dráhy divoké prase. Zvíře vyběhlo ze zarostlého silničního příkopu a řidič střetu již nedokázal zabránit. Ke zranění osob nedošlo a prase po střetu zmizelo v křovinatém porostu. Hmotná škoda na vozidle je vyčíslena na 80 tisíc korun.

"K další nehodě s lesní zvěří došlo v sobotu 14. října poblíž obce Lovosice. Ve večerních hodinách vběhl řidiči jedoucímu od obce Lovosice na obec Siřejovice náhle do jízdní dráhy srnec. Na krátkou vzdálenost již nestačil řidič jedoucí ve vozidle značky Škoda nijak zareagovat. Ke zranění osob nedošlo. Zvěř byla na místě usmrcena a vznikla hmotná škoda na vozidle ve výši 10 tisíc korun. Uvedené dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru