Řidiči pozor: Uzavírka Palachovy ulice se o pět dní prodlouží
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Dokončení první etapy revitalizace Palachovy ulice v Litoměřicích se zdrží o pět dní. Ke zprůjezdnění Sovovy ulice a spodní části Palachovy ulice tak dojde příští pondělí.

„V ulici jsou drobné nedodělky, chybí vodorovné dopravní značení. Zhotovitel byl vyzván k urychlenému dokončení. Protože ani dnes není vhodné počasí na vyhotovení vodorovného značení, požádal zhotovitel o prodloužení uzavírky do 5. listopadu,“ sdělila vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková.

„V praxi to znamená prodloužení termínu uzavírky ulice Palachova včetně uzavírky pro autobusy, které budou do neděle jezdit po stávající objízdné trase ulice Osvobození a ulice Liberecká,“ upřesnil silniční technik odboru dopravy a silničního hospodářství Josef Janda.

Revitalizace Palachovy ulice probíhá ve třech etapách, letošního roku se týkají první dvě. Stavební úpravy odstartovaly v dubnu v ulici Na Valech a pokračovat budou Sovovou ulicí, až po křižovatku s ulicí Palackého. Třetí etapa skončí v polovině příštího roku. Stavba je rekonstrukcí stávající dopravní infrastruktury optimalizující celkové uspořádání ulice. Páteřním prvkem bude nová asfaltová vozovka vedoucí od ulice Masarykova až Na Valy. Na vozovku navážou parkovací stání (podélná nebo šikmá) ve všech úsecích mezi křižovatkami.

Plocha křižovatek má být oproti zbývajícím částem vozovky o 10 centimetrů zvýšena, čímž dojde k přirozenému zklidnění dopravy. Rekonstrukcí prošly i chodníky podél domů při zachování jejich šíře. Bezbariérový přístup z Palachovy ulice pokračuje až k hornímu vlakovému nádraží, snadný přístup hendikepovaným umožní i autobusové zastávky v jižní části ulice. Součástí stavby je dále optimalizace veřejného osvětlení, včetně nasvětlení místa pro přechod chodců v prostoru křižovatky ulic Palachova x Masarykova, Palachova x Eliášova a Sovova x Na Valech, která bude řízena semafory. Výsledkem revitalizace Palachovy ulice bude kromě jiného i vyšší počet parkovacích míst a více zeleně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru