Žatec, Litoměřice - Pohádky jsou krásným a citlivým prožitkem jak u dospělých, kteří zavzpomínají na své mládí, tak u dětí. Jsou oblíbené i díky melodickým písním. Mnoho z nich si prozpěvují i celé generace.

Foto: Milan Liška

A právě tato skutečnost byla inspirací pro pořadatele letošního charitativního koncertu. Pojmenovali ho pohádkově kouzelný. Konal se třetí adventní neděli v kulturním domě Moskva v Žatci. Byl opět předvánočním dárkem dětem, které nemohly být vychovány ve vlastní rodině a stává se již pro desítky dětských domovů a FOD Klokánek tradicí. Dětem v minulých letech zpíval Petr Kotvald, Michal David, Sámer Issa, Adam Mišík, Jarek Šimek, Andrea Andrei, dívčí skupina 5Angels, nebo duo Verona.

„Vidět a slyšet na jednom pódiu Ivanku Andrlovou a Jana Čenského, kteří zazpívali písničky z pohádky Princové jsou na draka, Jiřího Procházku alias Dlouhého Janka písničky z pohádky Ať žijí duchové, Danu Morávkovou, která vykouzlila papírové sněhové vločky, nebylo jen přáním dětí, ale skutečností", svěřuje se pořadatelka akcí pro děti z dětských domovů Ivana Stebilová z umělecké agentury Gardes.

„Celým programem provázelo prasátko Pigy se svým kamarádem a kouzelníkem Jiřím Hadašem. Děti kouzlily, tančily, soutěžily a zpívaly. Čekalo na ně vánoční cukroví, občerstvení, dárky a velké překvapení, koncert skupiny pěti mladíků United5, která letos vznikla na podporu mladých talentů. Ochota herců, zpěváků a umělců byla vidět nejen na pódiu, ale i při dlouhotrvajících autogramiádách a focení. V době Adventu máme k sobě všichni blíže. Jsem ráda, že jsme pro tyto děti společně s našimi partnery připravili osobní setkání a především pohádkově kouzelnou atmosféru vánoc".

Foto: Milan Liška

Účast:
Dětský domov a ŠJ Hora Svaté Kateřiny, Dětský domov a Školní jídelna, Litoměřice, Dětský domov Plesná, Dětský domov Žatec, Dětský domov Dlažkovice, Dětský domov Tachov, Dětský domov Most Mosťáček, Dětský domov Mašťov, Dětský domov Ledce, FOD Klokánek Teplice, FOD Klokánek Ústí nad Labem, FOD Klokánek Žatec.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru