Most - Barbora se narodila před devatenácti lety v Mostě, před pár dny úspěšně odmaturovala na mosteckém gymnáziu, přijali jí na ČVÚT, má nohy dlouhé až do nebe a velké ambice. Jednou z ní bude stavební statik nebo inženýrka jaderné chemie, na poli módy je její metou stanout na přehlídkovém molu se značkou Victoria´s Secret. Jmenuje se Barbora Hačecká.

Bára Hačecká. Foto: Olga Markuzziová

Tato sympatická kráska mě zaujala, požádala jsem ji o schůzku a vyzpovídala ji krátce po úspěšném složení maturitní zkoušky a těstě před odletem do Číny, kde bude reprezentovat naši zem na světové soutěži ženské krásy World Super Model Contest.

Báro, jaká byla maturita?

No já jsem měla na intenzivní přípravu jen posledních čtrnáct dní, takže jsem se několik otázek nestačila naučit a měla jsem smůlu, že jsem si vytáhla zrovna jednu z nich. Ale docela to šlo, učitelé byli příjemní, nakonec to dopadlo dobře.

Budeš pokračovat ve studiích?

Mám podanou přihlášku na ČVÚT na jaderně chemické inženýrství a na stavební fakultu, ještě tedy nejsem rozmyšlená, kam půjdu, rozhodnu se až v září.

Už víš, čím bys chtěla být?

Podle toho na jakou fakultu nakonec půjdu, pokud na stavební, tak bych chtěla dělat statika, pokud na jaderně chemické inženýrství, tak možná skončím v nějaké jaderné elektrárně. To se ale ještě uvidí.

Co máš ráda?

Ráda trávím čas s rodinou, s přítelem, doma mám pejska a u přítele králíka, ráda obě zvířata venčím. Ten králík je totiž jako pejsek, normálně s ním chodíme ven na procházku, dokonce mu nedáváme ani obojek, poslouchá na zavolání. Je to docela zábavné. Potom moc ráda cestuji, ale zatím na to nemám peníze, tak se na to jednou těším. Ráda cvičím, hlavně tedy v posilovně. V poslední době jsem přišla na chuť i běhu, dřív jsem s ním měla problém, protože jsem jednoduše běhat neuměla.

Naučila ses běhat? Je na to nějaký grif?

Poradili mi, že je hlavně důležité pravidelně dýchat, nádech, výdech, v pravidelných intervalech. To jsem neuměla, špatně jsem dýchala také při posilování. Když jsem se tedy naučila dýchat, začala jsem běh docela zvládat. Jeho výhodou je, že se dá provozovat skoro všude.

Jak ses dostala k modelingu?

Vlastně díky mé kamarádce za základní školy Pavlíně Novákové, která mě tlačila k tomu, abych se přihlásila do soutěže časopisu Bravo. Tehdy jsem se dostala jen do první desítky, a díky účasti v této soutěži jsem začala spolupracovat s agenturou Czechoslovak Models. To byly takové mé první kroky, kdy jsem zjistila, že mě modeling moc baví a že ho chci dělat. Začala jsem na sobě pracovat, doma jsem se učila chodit. Potom přišly první nabídky na focení, poznala jsem také skvělého pražského fotografa Jiřího Šubrta. Ale moje první největší focení bylo s fotografem Milošem Žihlou. Potom následovala účast v soutěži Tvář Centralu, kde jsem se umístila na třetím místě, pražská soutěž Miss léto, kde jsem v semifinále skončila na 1. místě a ve finále pak dle hlasování lidí na třetím místě a také jsem se zúčastnila Miss Czech Press, jejíž organizátorkou je Žaneta Morštadt.

Foto: archiv Báry Hačecké

V současné době patříš mezi finalistky Miss Face.

Ano, do této soutěže jsem se přihlásila sama, už jsem nějakou dobu sledovala organizátorku soutěže Taťánu Makarenko. Šla jsem do chomutovského castingu této soutěže. Odsud nás postoupila tak polovina děvčat, které se přihlásily a další z ostatních castingů, které se konaly na několika místech v České republice. Nakonec bylo v soutěži tak na osm desítek děvčat. Všechny jsme postupně nastupovaly a poté tak polovinu vyřadili, pak další a další, až nás zbylo finálových deset. Musím ale říci, že tato soutěž je dost náročná a mám velkou radost, že jsem postoupila až do finále.

Kdy proběhne finále Miss Face?

To se bude konat 1. října.

Máš jako finalistka Miss face nějaké povinnosti?

Ano, součástí účasti v soutěži jsou různé promo akce a účast při charitativních akcích. Každý víkend máme tréninky, kde nás profesionální osobní trenér František Uvíra driluje pro finále. Do finále nás čekají tři soustředění v různých částech republiky, jedno také v zahraničí, která budou opět provázet různé prezentační akce a čekají nás i dny se sponzory soutěže.

Jaké jsou tvé dojmy z Miss Face?

Mé dojmy jsou super. Všichni jsou na nás velmi příjemní a užíváme si i různé veselé momenty. Mám akorát nevýhodu, za prvé mezi děvčaty trochu vyčnívám (smích), jsem totiž nejvyšší, druhá nejvyšší dívka má o pět centimetrů méně než já. A za druhé tam zatím nemám kamarádku, takže občas nastává trochu lichá situace, například když se máme rozdělit do dvojic na pokoj. Ale jinak si myslím, že jsme docela dobrá parta a ta soutěž mě opravdu moc baví.

Co ti ta soutěž zatím dala?

Tak určitě velmi příjemné trávení času, jak jsem již říkala, moc mě to baví, potom jsem se tady naučila správně cvičit, poznala jsem nové a zajímavé lidi a dozvěděla jsem se spoustu nových věcí.

Co od soutěže očekáváš?

Očekávám určité mé zviditelnění, nové pracovní příležitosti v oblasti módy a krásy. Dále také možnost cestování, poznání života lidi v jiných zemích a setkávání se se zajímavými osobnostmi. Už teď Taťána Makarenko hovoří o tom, že není úplně důležité, jak dopadneme ve finále, ale bude rozhodovat i naše chování a přístup v průběhu finále. Takže příležitost a šanci máme úplně všechny.

Co tvoje rodina, podporuje tě?

Ano v rodině mám velkou podporu, maminka tím úplně žije, a přestože nemá čas mě vždycky a všude provázet, jsme stále ve spojení a moc to se mnou prožívá a také se o mě hrozně bojí. Podporuje mě i sestra a můj přítel Pavel a já jsem moc ráda, že ho mám, že mám rodinu, všichni jsou pro mě velkou oporou.

Foto: archiv Báry Hačecké

Potkala ses už s něčím nepříjemným nebo něčím, co tě zaskočilo?

Jsou mi nepříjemné návrhy některých fotografů. Jsem docela konzervativní a nelíbí se mi, že dostávám nabídky, a to dost nevybíravým způsobem na to, abych fotila vulgární fotky. Nepříjemný byl také tlak, který jsem zažila v agentuře Czechoslovak Models na to, abych zhubla. Mám při své výšce 181 cm míry 86 – 60 – 91. Pokoušela jsem se zhubnout aspoň ten jeden centimetr přes boky, ale pak jsem zase vypadala hrozně vychrtle.

Ty se právě teď nacházíš před odletem do Číny. Tam se zúčastníš světové soutěže ženské krásy World Super Model Contest. Jak k tomu došlo?

Pozvánku na soutěž jsem obdržela od Lotyšky Ingy Radugy, která si mě našla přes Facebook. Když mě oslovila, myslela jsem si, že je to nějaký vtip a vůbec jsem tomu pozvání nedůvěřovala. Ale zjistila jsem si různé informace a také mi jednA má známá, která s Ingou spolupracovala, potvrdila, že to není žádný podvodník, souhlasila jsem se svojí účastí na soutěži. Ona mě pak na soutěž nominovala a několik dní jsme čekali, jestli budou organizátoři soutěže s mojí účastí souhlasit.

Doprovází tě někdo do Číny?

Nedoprovází, odlétám sama, nejdříve do Moskvy, kde se spojím ještě s dalšími třemi soutěžícími, a společně odletíme do Číny, tam se nás ujmou na letišti. Dostala jsem spoustu pokynů, jak se tam chovat, nikam sama nevycházet, vždy v doprovodu s někým, jestli pít vodu, co jíst, atd. Určitě bude vše pečlivě dodržovat, riskovat nehodlám.

Tak ti moc držím palce.

Děkuji :)

Báro a ještě mi prozraď, čeho bys chtěla v modelingu dosáhnout? Máš svůj sen?

Ano mám velký sen a velké přání a není vůbec skromné. Chci jednou stanout na přehlídkovém mole značky Victoria´s Secret. :)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru