Lounsko/Litoměřicko - Kriminalisté lounské policie objasnili sérii vloupaček, které má na svědomí sedmadvacetiletý muž z Litoměřicka. Ten jen na Lounsku spáchal šest prokázaných skutků. Recidivista se vloupal do restaurací a rodinných domů v průběhu letošního května. Kromě lounského okresu páchal kriminalitu i v okolních regionech.

Ilustrační snímek policistů. Foto: Jan Vraný

Potvrdila to mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová s tím, že se muž z Litoměřicka v polovině května se vloupal do restaurace v Peruci, odkud odcizil cigarety. O den později se pokusil vloupat do budovy jednoho obecního úřadu na Lounsku, ale byl vyrušen alarmem a z místa utekl. Další restauraci „navštívil" v obci Hříškov. Zaměřil se opět na cigarety, ale také nápoje, cukrovinky a další věci. Následně si vyhlédl jeden rodinný dům v Nečichách a po násilném vniknutí si odtud odnesl zlaté šperky, hodinky a pokladničku s finanční hotovostí. V dalších dnech se vloupal do hospody v Holedeči. Odcizil deset kartonů cigaret různých značek a peněženku s finanční hotovostí. Poslední skutek spáchal v obci Panenský Týnec, kde se vloupal do rodinného domu. Opět se zaměřil na zlaté a stříbrné šperky, které si odtud odnesl.

Celková škoda, kterou svým jednáním v lounském okrese způsobil, byla odhadnuta na 115 595 korun. Kromě obvinění z trestných činů krádeže, pokusu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci jej policejní komisař stíhá i pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť na své nekalé výpravy jezdil osobním motorovým vozidlem Škoda Octavia. Řídil jej i přesto, že má několika městskými úřady vysloven opakovaný zákaz řízení motorových vozidel. Případ byl nyní postoupen kriminální policii do Litoměřic, kde jej vyšetřovatelé stíhají za další trestnou činnost.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru