Litochovice - Ředitelství silnic a dálnic a Správa železniční a dopravní cesty se rozhodli podat žalobu na majitele lomu Dobkovičky, který je podle nich zodpovědný za tři roky starý sesuv půdy na rozestavěnou dálnici D8 u Litochovic nad Labem.

0706sesuvStát si nechal zhotovit posudek a nyní požaduje po firmě finanční kompenzaci. Škoda je vyčíslena zhruba na jednu miliardu korun. „Na základě studie podáme žalobu na kamenolom, který byl určen jako zásadním viníkem neštěstí," uvedl přímo z místa nehody ministr dopravy Dan Ťok. Podle něj stále platí, že poslední chybějící úsek D8 by měl být uveden do provozu před koncem letošního roku, a to konkrétně 10. prosince 2016.

Ústecký kraj slova ministra Ťoka jen potvrzuje. „Pokud se prokáže, že kamenolom i nadále ovlivňuje stavbu D8, zasadíme se o to, aby již nebyla ohrožena jak dostavba dálnice, tak okolní prostředí zde v Českém Středohoří," doplnil radní Ústeckého kraje pro dopravu Jaroslav Komínek.

Kamenolom ve vyjádření pro server iDnes.cz vinu odmítá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru