Litoměřice - Slovenská Trnava hledá inspiraci v Litoměřicích, které se dlouhodobě drží na špici Národní sítě Zdravých měst. V zimě prezentoval v Trnavě na konferenci o udržitelné energetice zkušenosti z Litoměřic energetický manažer Jaroslav Klusák. Dosažené výsledky zaujaly natolik, že do Litoměřic zavítal trnavský primátor Peter Bročka.

Trnavská koordinátorka Regina Hulmanová (vpravo) spolu s koordinátorkami Zdravého města Litoměřice Ritou Vlčkovou a Terezou Kalinovou, které ji seznámily s činnostmi a postupy Zdravého města Litoměřice, dále se systémem přípravy kampaní, s prací s webovými stránkami a také s Dataplánem. Foto Petr Hermann

„Se starostou Ladislavem Chlupáčem se domluvil na spolupráci nejen v této oblasti, ale také na úrovni Zdravých měst. Město Trnava spolu s Bratislavou a Banskou Bystricou totiž na Slovensku jako jediní propaguje myšlenky Zdravých měst," nastínil počátky spolupráce litoměřický zastupitel a předseda Národní sítě Zdravých měst ČR Petr Hermann.

Spolupráce nadále pokračuje. Načerpat příklady dobré praxe přijela minulý týden do Litoměřic nová trnavská koordinátorka Regina Hulmanová. Koncem srpna se pak v Trnavě uskuteční setkání zástupců Národní sítě Zdravých měst, kterého se zúčastní i Petr Hermann. „Cílem je, aby i na Slovensku vznikla organizace, jež propojí slovenská města a obce v projektu Zdravé město a Místní agenda 21, obdobně jako tomu je v Čechách," uvedl Petr Hermann.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru