Ndere, Litoměřice - Žáky a učitele z keňské školy Ndere potěšil téměř desetitisícový finanční příspěvek, který k nim v polovině roku dorazil z Litoměřic. Představuje výtěžek z workshopu „Postavme africkou vesnici", který se v červnu uskutečnil v Litoměřicích v rámci festivalu Dun Dun věnovaného Africe, a dar Masarykovy základní školy.

Vstupní brána do školy. Zdroj: Město Litoměřice

„Využit byl na výrobu a instalaci bytelných dveří, jež ochrání školu před krádežemi," informovala ředitelka obecně prospěšné společnosti ShineBean Renata Rokůsková, která již obdržela děkovný dopis od ředitele tamní školy Jamese W. Guma. Jak uvedl, keňské školy jsou stavěny tak, že do každé třídy se vstupuje přímo zvenčí. Základní škola Ndere má zhruba dvě stovky žáků a osm tříd. Polovina z nich tak je díky příspěvku z Litoměřic proti krádežím zajištěná.

Tato základní škola charakteristická zaostalým technickým stavem leží ve stejnojmenné vesnici poblíž hranic s Ugandou. Rekonstrukce závisí na financích.

Žáci ZŠ Masarykova získali peníze prodejem svého fairtradového občerstvení na školní akci „Férová večeře". Jejich přání – využít je na podporu školy v Keni – tak bylo splněno. Workshop "Postavme africkou vesnici" zase připravili pracovníci knihovny. Především děti si zde mohly vyzkoušet řadu činností běžných v africké vesnici. Festival Dun Dun byl pořádán fairtradovým městem Litoměřice a ShineBean ve spolupráci s řadou dalších partnerů.

„Děkujeme dětem, které se zapojily, jejich rodičům, kteří přispěli, i pracovníkům knihovny za realizaci workshopu. Společně jsme mohli udělat něco dobrého s dlouhodobým efektem pro keňské žáky," vzkazuje Renata Rokůsková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru