Desítky lidí přišly zavzpomínat na prezidenta Havla, od jeho smrti uplynulo 6 let
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - U bronzové busty Václava Havla v litoměřickém parku, který nese jeho jméno, v pondělí plápolaly svíčky. Několik desítek lidí přišlo společně s představiteli města a Nadačního fondu Kalich připomenout si odkaz prezidenta, který zemřel před šesti lety.

„Každoročně mě v Praze zvou na různé vzpomínkové akce. Dnes například na odhalení lavičky Václava Havla. Litoměřicím ale dávám přednost, a to i proto, že se zde scházíme u prezidentovy podobizny, která je dle mého názoru nejkrásnější v Čechách,“ konstatoval předseda správní rady Nadačního fondu Kalich a bývalý senátor Alexandr Vondra na adresu díla vytvořeného Alžbětou Kumstátovou, jež byla vzpomínkové akci také přítomna.

1912pamatka2

Zdroj: www.litomerice.cz

Havlův odkaz ve svých projevech připomněl i bývalý senátor a zakladatel Občanského fóra v Litoměřicích Zdeněk Bárta nebo místostarosta a poslanec Parlamentu ČR Karel Krejza. Společně se starostou Ladislavem Chlupáčem lidem popřáli šťastnou ruku při lednové volbě nového prezidenta. Pietní akt zakončila hymna, kterou si společně zazpívali všichni přítomní.

1912pamatka3

Zdroj: www.litomerice.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru