Litoměřice - Technické služby města Litoměřice (TSML) se pravděpodobně přestěhují do jedné z nevyužitých částí areálu bývalých kasáren pod Radobýlem. V současné době se totiž část techniky TSML nachází u Labe, tedy v záplavovém území, další část, včetně správní budovy, v areálu Na Kocandě.

Foto: Město Litoměřice

Sestěhování na jedno místo, včetně opuštění záplavové zóny, by tak bylo pro technické služby v mnoha ohledech přínosem. „Prozatím je však věc ve fázi záměru, zabývat se jí budou zastupitelé," upozornil ředitel TSML Ivo Elman.
Kasárna pod Radobýlem jsou majetkem města pouze z části. Část území nadále vlastní Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), několik bývalých armádních budov zde využívají státní instituce.

Některé objekty a pozemky od ÚZSVM město Litoměřice na počátku letošního roku odkoupilo. Za trojici budov velitelství, čtyři velké halové garáže, tzv. ESO přístřešky a pozemek pod výdejnou pohonných hmot zaplatilo město 15,4 milionu korun. Bezúplatným převodem pak získalo i tělocvičnu se zázemím, sklady, trafostanici, administrativní budovu a další objekty. Hodnota získaného majetku je tedy výrazně vyšší, než činila kupní cena.

Například tělocvičnu se zázemím již do své správy převzala Městská sportovní zařízení (MSZ), tedy příspěvková organizace města. V tuto chvíli zde probíhá kompletní výměna oken. Pravděpodobně od září ji začnou využívat šermířský oddíl a basketbalistky Slavoje," informoval ředitel MSZ Jaromír Tvrzník. Zda klub potápěčů využije bazén, který se zde také nachází, v tuto chvíli ještě není rozhodnuto. „Voda v něm je totiž studená, není vyhřívaná, takže se vedení potápěčského klubu rozhoduje, zda vůbec vyhovuje tréninkovým potřebám," dodal ředitel Tvrzník.

Využívány již brzy mají být i rozlehlé garáže nebo tzv. ESO přístřešky. „V tuto chvíli připravujeme podklady pro stavební úpravy, jež povedou k zajištění odpovídajícího přístupu k nim. Do konce roku zveřejníme záměr o jejich pronájmu, v případě některých ESO přístřešků o odkupu," informoval vedoucí majetkového odboru městského úřadu Václav Härting.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových před několika dny znovu nabídl k prodeji i horní část kasáren. Jde o 14 pozemků a 6 staveb v jejich horní části. Původně stanovenou minimální kupní cenu 26 milionů korun aktuálně snížil na 17 milionů korun. „S ohledem na rozpočet města v tuto chvíli o koupi této části neuvažujeme," uvedl místostarosta Karel Krejza.

Z areálu bývalých kasáren pod Radobýlem chce město v budoucnu vybudovat novou obytnou čtvrť pro dva tisíce lidí. Její podoba má vycházet ze studie vzešlé z architektonické soutěže. Je však zřejmé, že jde o běh na dlouhou trať.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru