Litoměřice - Nákladní auta mají vjezd do centra Litoměřic zakázán. Včera bylo na několika místech instalováno nové dopravní značení zakazující vjezd automobilům nad 12 tun, s výjimkou dopravní obsluhy a vozidel firem zde podnikajících.

2411nakladaky

Ilustační foto

V praxi to znamená, že řidiči těžkotonážních aut jedoucí z České Lípy musejí na kruhovém objezdu Na Kocandě odbočit vlevo a vyjet kolem vlakového nádraží ven z města přes Tyršův most. Stejně tomu je na straně opačné, kdy je stejné dopravní značení umístěno u mostu generála Chábery.

„Značku „zákaz vjezdu" doplňuje dodatková tabulka čtvercového typu s nápisem TRANZIT, která vešla v platnost v lednu letošního roku," informoval vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství městského úřadu Jan Jakub. Zamezuje ve vjezdu do obcí a měst všem šoférům, kteří tam nemíří kvůli naložení nebo vyložení nákladu, kvůli údržbě, opravě nebo pokud tam řidič nebude mít trvalé bydliště.

Litoměřická radnice tímto krokem vychází ve spolupráci s dopravní policí vstříc potřebám města, pro které se kamiony projíždějící obzvláště frekventovanou ulicí Na Valech staly neúnosné.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru