Kaufland vydal ostré nařízení pro zaměstnance. Po dni ho upravil a omluvil se
Prostor pokladen v Kauflandu. Ilustrační foto
Litoměřice

ČR – Interní sdělení, které prakticky zakazovalo konzumaci nápojů v obchodě, vydal Kaufland. Zvedla se vlna nevole, firemní nařízení proto společnost hodně rychle upravila.

V úterý 2. ledna 2018 bylo v rámci interní komunikace společnosti Kaufland vydáno sdělení upravující konzumaci jídla a nápojů v rámci prodejní plochy. Podle něj nebylo mít nově možné mít jídlo a pití bez výjimek nikde jinde než ve společenské místnosti. Prodavačky a prodavači u kasy by se tak třeba vůbec nemohli naít.

To začali lidé houfně kritizovat na sociálních sítích. „Musím s politováním konstatovat, že opatření uvedená ve zmiňovaném sdělení byla zavádějící a je pochopitelné, že mohla vyvolat u našich zaměstnanců nevoli,“ uvedla tisková mluvčí společnosti Kaufland Renata Maierl.

K občerstvení zaměstnanců prodejen i nadále podle Kauflandu slouží společenská místnost nebo kuřárna, neboť občerstvování se na prodejní ploše je i nadále zakázáno.

Jsou však stanoveny výjimky, pro něž je konzumace nápojů v rámci pracovišť umožněna. Pracovníci na pokladnách a informacích mohou mít láhev s pitím přímo na svém pracovišti na k tomu určeném místě. Pracovníci ve skladu mohou mít láhev s pitím v kanceláři na příjmu zboží. Pracovníci pekárny a obslužného pultu mohou mít láhev s pitím v zázemí pultu.

„Jménem společnosti Kaufland se všem zaměstnancům za toto nedopatření omlouváme. Spokojenost našich zaměstnanců a příjemné pracovní prostředí jsou pro naši společnost zásadní,“ doplnila Renata Maierl.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru