Ústecký kraj - Ministerstvo zdravotnictví podepsalo ve středu 28. prosince dodatek smlouvy se stávajícím provozovatelem letecké záchranné služby v Ústeckém kraji - společností DSA. Podle dodatku bude DSA leteckou záchranku provozovat ještě do konce února, než službu převezme vítěz tendru, kterým je společnost ATE - Air Transport Europe.

2912vrtulnik

Ilustrační foto

„Rozhodování ministerstva v posledních týdnech připomínalo houpačku, přísliby na zajištění letecké záchranky se stále měnily. Jsem ale nakonec rád, že zvítězil zdravý rozum a službu bude zajišťovat ještě po přechodnou dobu společnost DSA, která má v této oblasti největší zkušenosti," přivítal rozhodnutí hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Ministerstvo zdravotnictví před Vánoci informovalo, že nabídka společností ATE skončila v soutěži na zajištění letecké záchranky v Ústeckém kraji na prvním místě, neboť obsahuje nižší nabídkovou cenu než nabídka společnosti DSA, dosavadního provozovatele. Smlouva s vítězem tendru by měla být podepsána v polovině února 2017.

Ještě 22. prosince ale ministerstvo tvrdilo, že do Ústeckého kraje budou na začátku roku létat přechodně vrtulníky z Prahy. Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík, náměstek ministra vnitra Jiří Nováček a náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta podepsali dokonce memorandum o zajištění letecké záchranné služby v Ústeckém kraji v kombinaci tří provozovatelů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru