Litoměřice - S cílem nadále zvyšovat bezpečí občanů byl i pro letošní rok schválen Program prevence kriminality. Zahrnuje celkem jedenáct aktivit při vynaložení zhruba 900 tisíc korun z rozpočtu města. Finančně nejnákladnější bude další rozšíření městského kamerového systému o jeden monitorovací bod.

1502pouta

Ilustrační foto

Jeho instalace a správa celého systému vyjde na 700 tisíc korun. „V Programu prevence kriminality jsou dále navržena opatření, která povedou ke snižování rizik souvisejících s trestnou činností a sociálně-patologickými jevy. Většina dílčích aktivit a projektů je zaměřena na děti, mládež a rodiny s dětmi, osoby ohrožené sociálním vyloučením, osoby se specifickými potřebami, občany města z oblasti sociální, situační prevence a informování občanů," informovala manažerka prevence kriminality odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu Miroslava Najmanová.

Například projekt „Jak se nestát závislákem" působí na mládež v oblasti společensky nebezpečných jevů a upozorňuje na možné důsledky drogové závislosti, alkoholismus a gamblerství. Zahrnuje řadu aktivit, mezi nimi i přednášky s drogovou tematikou realizované přímo ve školách, výtvarnou soutěž o nejlepší protidrogový plakát apod. Cílem dalšího projektu Žáci v bezpečí je pomocí preventivních aktivit postupně snižovat kriminalitu dětí a mládeže a pozitivně je motivovat doma i na ulici, a to prostřednictvím kampaní jako Bez přilby už nevyjedu, Do života bez karambolu apod. Program prevence v azylovém domě zahrnuje přednášky souvisejících se sociálně-patologickými jevy, jež budou uzpůsobeny věku zde žijících dětí.

I v letošním roce zůstane v provozu senior linka, zahrnující funkční systém provozu osobních alarmů vedoucích ke zvýšení pocitu bezpečí seniorů nebo handicapovaných občanů. V plánu jsou i informační kampaně Pozor na zloděje, Chraň sebe i svůj majetek a Auto není trezor. Znovu se uskuteční Den policie s prezentací složek Integrovaného záchranného systému.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru