Ilustrační foto
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - V Litoměřicích byla po zimě zahájena pracovníky Technických služeb města (TSM) oprava silnic. Do ulic najela jak menší technika určená k drobnějším opravám povrchů, tak i velké stroje na frézování silnic. Opravy probíhají podle harmonogramu sestaveného podle aktuální potřeby.

„Minulý týden byly například opraveny výtluky v ulici Na Výsluní a Alfonse Muchy. Tento a příští týden přichází na řadu Teplická, Liberecká a Stránského," vyjmenoval komunikace, kde byly nebo v dohledné době budou opraveny výtluky, ředitel Technických služeb města Ivo Elman.

V některých ulicích se tak bude opravovat za provozu, jinde s omezením. V případě ulic Horova, Halasova a Dobrovského dojde na několik dní k úplné uzavírce provozu a platit bude i oboustranný zákaz zastavení.

TSM ve městě spravují zhruba 90 kilometrů silnic. Povrch zhruba 30 procent z nich letos opraví. Náklady se mají pohybovat mezi třemi až čtyřmi miliony korun. Pomocí nové techniky dokáží TSM vyrobit denně 25 až 30 tun materiálu, který je ihned převážen na místa určená k opravám.

Nákupní cena z obaloven se pohybuje mezi 2500 až 2750 korunami za tunu. Technické služby dokáží stejně kvalitní směs vyrobit za 700 korun, což pro město znamená úsporu financí. Dle předpisů však nesmí být využívána k pokládce povrchů celých komunikací, ale pouze k opravám výtluků.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru