Cizinec převážel více jak tunu masa, vnitřností a krve. Nedokázal prokázat jejich původ
Foto: SVS
Litoměřice

D8 - Lékaři Státní veterinární správy odhalili na základě spolupráce s policií na dálnici D8 přepravu většího množství surovin živočišného původu. Přepravované maso, vnitřnosti a krev nebyly označeny.

Cizí státní příslušník, který zásilku přepravoval, nebyl navíc schopen při kontrole předložit jakékoliv doklady o původu přepravovaných produktů, ani o příjemci zásilky. Veterinární inspektoři na místě rozhodli o likvidaci celé zásilky. Ta měla hmotnost 1,2 tuny.

1502svs1

Foto: SVS

SVS přivolala vozidlo asanačního podniku, které zásilku odvezlo k bezpečné likvidaci. S přepravcem bude zahájeno správní řízení o pokutě. Za uvádění potravin neznámého původu na trh umožňuje zákon o potravinách dozorovým orgánům udělit sankci ve výši až 50 milionů Kč, jelikož představují riziko pro zdraví spotřebitelů.

1502svs3

Foto: SVS

„Upozorňujeme všechny přepravce potravin živočišného původu, že v podobných případech bude postup SVS stejně přísný. Zásilky neznámého původu nebudou uvolňovány na trh a dojde k jejich neprodlené a bezpečné likvidaci,“ uvedl ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru