Do akce Ukliďme Česko se v Litoměřicích zapojilo více než 200 lidí
Kroužek Mladých zdravotníků ze ZŠ Ladova uklízel okolí Pokratického potoka. Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Pořádek a čistota v Litoměřicích není občanům lhostejná. Litoměřice se v sobotu připojily k celorepublikové akci Ukliďme Česko. Pytle a rukavice organizátorům nestačily. Zapojilo se více než 200 lidí, tedy mnohem více, než bylo nahlášeno.

„Oproti loňsku narostl počet účastníků i uklizených míst. Vážíme si všech, kteří se zúčastnili a pomohli,“ zhodnotila zájem o akci Irena Vodičková, koordinátorka Zdravého města Litoměřice. Úklid proběhl v devíti lokalitách. Na plné pytle nasbíraných odpadků byly přistaveny čtyři kontejnery.

Do akce se zapojila řada jednotlivců, neziskové organizace, zájmová sdružení, ale i radní, zastupitelé nebo zaměstnanci městského úřadu. Nechyběl ani ministr životního prostředí Richard Brabec. Uklizeny byly lokality jako letní kino a altán na Střeleckém ostrově, Radobýl – hřbitov, Terezínská kotlina, veřejné prostranství Kocandy, Pokratický potok a okolí, Litoměřice – Cihelna, okolí Penny marketu za dolním nádražím a břeh Ohře na želetické straně. Nejvíce osob čistilo od odpadků Kocandu, kam přišlo 42 lidí.

U příležitosti kampaně prvně rozdávali organizátoři látkové tašky Zdravého města Litoměřice. Upozorňovali tím na fakt, že látkové na rozdíl od igelitových tašek vydrží a hlavně neškodí životnímu prostředí.

Pokud jste se nestihli zúčastnit, nevěste hlavu. Akce Ukliďme Litoměřice nekončí. Zítra 10. dubna od 13 hodin projde úklidem prostor okolo budovy České správy sociálního zabezpečení a kolem železnice, kam se vydá Klub českých turistů Litoměřice. Žáci a pedagogové ZŠ Na Valech uklidí znečištěnou lokalitu na konci dubna. Podpořit akci můžete i nadále.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru