V litoměřické nemocnici slouží maminkám nový kojící koutek
Foto: Naděžda Křečková
Litoměřice

Litoměřice - Pouze několik málo dní je v hale litoměřické nemocnice rodičům malých dětí k dispozici tzv. kojící koutek. Již několik minut po jeho zprovoznění ho začaly využívat první maminky.

Vybudování kojícího koutku předcházel jak požadavek samotných matek, které dosud byly nuceny kojit v čekárnách i jiných nevyhovujících prostorách, tak i podnět od některých mateřských hnutí. „V neposlední řadě jsme se i my sami chtěli zařadit po bok velkých nemocnic, kde jsou taková místa v dnešní době samozřejmostí,“ přiblížila pozadí vzniku koutku pro rodiče Lenka Kalábová, manažerka pro nelékařské zdravotnické obory.

3105koutek

Foto: Naděžda Křečková

Nový kojící koutek je vybaven nejen židlí pro maminku, ale také přebalovacím pultem a jednorázovými papírovými ručníky. Koutek je zároveň dostatečně velký i pro kočárek. K prostoru přiléhá samostatně vyčleněné sociální zařízení. Intimita kojící maminky je zajištěna upozorněním na obsazenost koutku na vstupních dveřích.

„Možnost nakojit v klidu samozřejmě vítám,“ zhodnotila novou službu paní Gabriela, maminka tříměsíční Adélky, která zároveň ocenila i samostatné sociální zařízení. „Dříve jsem při použití toalety musela nechávat dceru v kočárku na chodbě bez dozoru, teď už nemusím,“ dodala s úsměvem.

3105koutek2

Foto: Naděžda Křečková

Vybudování kojícího koutku ocenil také starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč: „Jsem rád, že dochází k rozšiřování služeb nemocnice i tímto směrem, neboť maminky si své soukromí zaslouží.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru