Celníci zajišťovali cigarety s neplatným kolkem. Kvůli pár krabičkám hrozí tučné pokuty
Toto je již neplatný kolek. Musí na něm být písmeno T. Foto: Celní správa
Litoměřice

Děčínsko, Litoměřicko - V uplynulých dnech provedli ústečtí celníci kontrolu v řadě kamenných obchodů. Zaměřili se na skladování a nabídku prodeje cigaret s již neplatnými tabákovými nálepkami.

"Přestože celníci upozorňovali prodejce s dostatečným předstihem (v aktualitách na svých internetových stránkách a zároveň i formou tiskové informace) na blížící se konec přechodného období pro doprodej cigaret označených sazbou „S“, zajistili ve třech provozovnách více než devět tisíc kusů cigaret s neplatnou tabákovou nálepkou.
Cigarety se nacházely v prodejních stojanech společně s cigaretami označenými tabákovou nálepkou stanovenou pro tento rok," uvedl Jiří Nejedlý, tiskový mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj.

Na Šluknovsku celníci odhalili ve dvou minimarketech 389 krabiček cigaret s neplatnými kolky, dalších 65 krabiček cigaret objevili v obchůdku s potravinami na Litoměřicku.

"Prodejcům nyní hrozí postih, a to ve formě vyměření dlužné daně, propadnutí zboží a pokuta v minimální výši 50 000 korun," dodal Jiří Nejedlý.

Od ledna 2017 jsou dle zákona o spotřebních daních tabákové nálepky nově označeny písmenem „T“. Cigarety s předchozí daňovou sazbou, která byla na tabákové nálepce charakterizována písmenem „S“, bylo možné doprodávat do konce března. Po tomto datu se na takto označené cigarety pohlíží jako na cigarety neznačené a není možné je v prodejnách skladovat či dokonce nabízet k prodeji.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru