Litoměřickým žákům devátých tříd se představily složky Policie ČR
Foto: Policie ČR
Litoměřice

Litoměřice - Žáci devátých tříd litoměřických základních škol se dnes na výstavišti seznámili nejen s činností složek Policie ČR. Akce „Do života bez karambolu“ se koná každoročně v rámci celostátní kampaně „Národní dny bez úrazů“.

„Chceme žáky, kteří vyrážejí do života, vybavit znalostmi, jak řešit různé životní situace. Aby se s přibývající zodpovědností vyvarovali rizikového chování,“ popsala cíl akce koordinátorka Zdravého města Litoměřice Irena Vodičková.

1206pcr2

Foto: Policie ČR

Na dvanácti stanovištích, které zabezpečovali například Městská policie Litoměřice, pořádková, poříční a dopravní Policie ČR, Český červený kříž, kriminalisté Policie ČR, K-centrum, Probační a mediační služba ČR a další, se děti dozvěděly spoustu zajímavých informací. „Nejvíce jsme si s kamarádkami užily otočný simulátor nárazu,“ zhodnotila Zuzana Kodešová ze Základní školy U Stadionu zařízení, které přiblíží situaci otočení auta na střechu. Velké oblibě se těšilo také stanoviště s brýlemi simulující požití drog a alkoholu, které zajistil úsek prevence kriminality městského úřadu.

1206pcr3

Foto: Policie ČR

Akci pořádalo Zdravé město Litoměřice ve spolupráci s Policií ČR a zúčastnilo se jí celkem 160 žáků. Přes letní prázdniny bude kampaň „Národní dny bez úrazu“ pokračovat formou namátkových kontrol cyklistické výbavy. Při akci „Bez přilby už nevyjedu“ jsou odměňovány děti se správnou výbavou drobnými dárky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru