VIDEO: Na Jungmannově ulici bude vybudován nový kruhový objezd, hotovo má být do dvou týdnů
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Na křižovatce Jungmannovy ulice a třídy T. G. Masaryka byla vyznačena příprava kruhového objezdu. Nová okružní křižovatka má být hotova do dvou týdnů.

Plánovaná úprava vychází z projektu dopravního řešení okružní křižovatky v ulici třída T. G. Masaryka a Jungmannova firmy Projekce dopravní Filip s.r.o., zpracované v úvodu letošního roku. Jedním z jeho cílů bylo přetvoření tzv. stykové křižovatky na okružní, a to s ohledem na provedený dopravní průzkum. Hlavním účelem projektu bylo navrhnout řešení, které zvýší bezpečnost všech účastníků silničního provozu, zajistí jeho vyšší plynulost a odstraní nadřazenost průtahové komunikace II/240.

"Na křižovatce mezi Jungmannovou a Masarykovou ulicí se ve všední dny běžně tvoří dopravních zácpy. Z toho důvodu vedení města rozhodlo, že požádá Správu a údržbu silnic Ústeckého kraje o realizaci kruhového objezdu a tím zajistí bezpečnost a plynulost provozu, která je zde, zejména pak v ranních a odpoledních špičkách, dlouhodobě nedostatečná", řekl místostarosta Ing. František Padělek.

Nová koncepce řešení křižovatky počítá s jejím elipsovitým tvarem, s délkou hlavní poloosy 12,4 m a vedlejší 9,4m, vymezeným vodorovným dopravním značením. Středový ostrov pak vyplní krátké příčné prahy. V případě nutnosti tak bude pojízdný např. pro soupravy nákladních vozidel. Montáž těchto prvků se vozovky stavebně nedotkne, dojde pouze k nástřiku a instalaci dopravního značení. Součástí projektu je i umístění tzv. dopravních stínů na hlavní větve křižovatky tak, aby bylo dosaženo požadovaného snížení rychlosti ještě před samotným vjezdem do ní.

"Okružní křižovatku jsme plánovali již na dřívější termín. Bohužel však firma, která má k tomuto oprávnění a křižovatku realizuje, neměla v průběhu léta potřebné kapacity a proto ji dělá až nyní. V tuto chvíli je vyměřován její půdorys a hranice. Teprve po jejich schválení proběhne vlastní realizace", dodal místostarosta.

Technologie materiálů používaných pro značení vyžaduje sucho, proto je třeba vyčkat na příznivější podmínky pro jeho instalaci. Ta by měla proběhnout v horizontu následujících dvou týdnů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru