Četné havárie plynovodu uzavřely Plešiveckou ulici, průjezdná by měla být znovu v říjnu
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Od pondělí až do neděle 30. září bude uzavřena ulice Plešivecká (od křižovatky s ul. Masarykova po křižovatku s ul. 28. října, která zůstává v tomto termínu průjezdná jako objízdná trasa), a to z důvodu oprav četných a rozsáhlých havárií plynovodu.

Dojde k rekonstrukci plynovodu v celém dotčeném úseku. Oblast by měla být průjezdná od pondělí 1. října. Po dobu celého týdne není obsluhována zastávka MHD v ulici Plešivecká („Plešivecká přejezd“). Lze však využít nedalekou zastávku v ul. 28. října, kudy jsou nuceny všechny spoje MHD jezdit po objízdné trase.

Práce provádí pro společnost Innogy zhotovitelská firma Revis. Město a místní samospráva nemá z hlediska platných právních předpisů kompetenci k tomu, aby nějakým způsobem opravy urychlilo. Ve smyslu zákona o pozemních komunikacích je správce inženýrských sítí v případě havárie pouze povinen toto oznámit vlastníku (správci) dotčené pozemní komunikace, kterým je Správa a údržba silnic ÚK, a místo havárie pouze provizorně dopravně označit.

Následně odbor dopravy a SH na základě žádosti zhotovitele vydává pouze dodatečné povolení tzv. zvláštního užívání silnice, aby mohly být povrchy uvedeny do původního stavu. Právní předpis pro tyto případy nestanoví žádné lhůty a jiné povinnosti, takže je celá záležitost pouze na rozhodování a postupech správce inženýrské sítě v havárii, nikoliv města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru