Litoměřická nemocnice má ve svém vozovém parku nový elektromobil
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Litoměřice - Od poloviny minulého týdne má dopravní zdravotní služba litoměřické nemocnice možnost po dobu dvou týdnů zkoušet nový elektromobil. Jde o vůz VW eGolf zapůjčený firmou Horejsek, která již dva vozy stejné značky formou operativního leasingu uzavřeného na dva roky do nemocnice dodala v prosinci 2016. Nový model má oproti stávajícím elektromobilům delší dojezd.

„Vůz jsme dostali na vyzkoušení a na faktické zjištění kapacity baterie při našem způsobu využití těchto vozů. Kapacita baterie by měla být u tohoto vozidla navýšena o 100 km, což je pro naše potřeby velmi důležité,“ uvedl dispečer dopravní zdravotní služby Luboš Mlejnecký a upřesnil, že elektromobily jsou využívány zejména pro svoz laboratorních vzorků z regionu a délka dojezdu je proto jedním z důležitých ukazatelů využitelnosti elektromobilů nemocnicí.

Dodání vozidel s ekologickým provozem je součástí projektu elektromobility Zdravého města kategorie A, kterým odstartovalo Město Litoměřice v roce 2016 výměnu služebních vozidel za ekologická. V areálu nemocnice byla pro tato vozidla zřízena dvě dobíjecí stanoviště.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru